Filme Filme americane

Pot câinii dezamăgi? – Isle of Dogs (2018)

Isle of Dogs (2018)
Regia: Wes Anderson
Voci: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Jeff Goldblum, Bill Murray, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Harvey Keitel

Am avut toate motivele pentru a avea așteptări mari de la „Isle of Dogs”. În primul rând, este un film despre câini. În al doilea rând, este animație și trailer-ul arăta grozav (inclusiv câinii). În al treilea rând, se petrece în Japonia, o țară pe care o iubesc pentru cultura sa, inclusiv pasiunea pentru film, animație și manga. În al patrulea rând, este un film al lui Wes Anderson și mi-au plăcut filmele lui precedente. Și totuși, am fost destul de dezamăgit. „Isle of Dogs” a fost mult mai puțin decât ceea ce mă așteptasem.

Este un film de Wes Anderson și cuprinde multe dintre calitățile pe care le puteți aștepta de la elegantul regizor. Partea vizuală este exuberantă combinând o imagine distopică a a Japoniei într-un viitor apropiat cu animația care descinde din stilul manga japonez și din producțiile iubitoare de câini ale studiourilor Disney. Adună în distribuție o colecție unică de stele care își împrumută vocile personajelor animate. Lipsește totuși o componentă esentială – o poveste convingătoare și originală. Talentul investit în film pare a fi irosit într-un spectacol estetic exuberant care susține o poveste destul de copilărească și previzbilă despre adolescenți și copii care îi ajută pe câinii buni în lupta lor împotriva oamenilor răi. Prea simplu, prea liniar.

Câinii rareori ne dezamăgesc în viața reală. Această este o excepție. Din fericire, se întâmplă pe ecran.

Nota: 6/10

Articole similare

Jocuri identitare: Charade (1963)

Dan Romascanu

Un adio dulce: The Old Man & the Gun (2018)

Dan Romascanu

Artă și revoluție: Godard Mon Amour (2017) – Le Redoubtable

Dan Romascanu

1 comment

Iulia Dromereschi 25 septembrie 2018 at 11:58

Ohhh, Dan, eu am a-do-rat filmul <3 Abia am așteptat premiera și am savurat fiecare clipă! Nu e la nivelul unui „Fantastic Mr Fox”, dar e acolo, sus, în topul filmelor lui Wes, și abia aștept și sper într-o discuție cu una dintre membrele echipei de animatori, care va veni anul acesta la Anim'Est!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult