Filme Filme americane Recomandat

Chef (2014)

chef-movie-poster-2014Chef (2014)

Regia si scenariul: Jon Favreau
Distribuția: Sofia Vergara, Scarlett Johansson, Jon Favreau, John Leguizamo, Emjay Anthony

Chef e un film scris, regizat și interpretat de Jon Favreau care și ne povestește istoria chefului Carl Casper, care îşi pierde postul și restaurantul. Premisele păreau OK, secvența de deschidere a filmului părea descinsă direct din Eat Drink Man Woman , filmul lui Ang Lee (poate cea mai reușită filmare de bucătărie din cinematografie), distribuția conținea niște nume de prima mână (Dustin Hoffman, Scarlett Johansson, Oliver Platt, Robert Downey Jr.) (din nefericire distribuiți în roluri minuscule!). Mă așteptam așadar la un regal, dar n-a fost să fie. Chef nu depășește nivelul unui mediocru film de familie, pe alocuri agreabil și distractiv, dar care pică repede în capcana filmului de prezentare turistică, propagandă a visului american și produs placementului. Și nici măcar pe acestea nu le face cu grație sau distincție.

chef-116321_gal

Povestea e liniară și șchioapătă rău. Molly – interesantul personaj interpretat de Scarlet Johansson e pur și simplu uitat în goana scenaristului de-al urca pe Carl Casper (Jon Favreau) în dugheana de gătit mobilă. Discutabilă e și alegerea unui chef de-a trece de la meniuri Michelin la sandviciuri. Pur și simplu nu-i văd pe chef Hadad sau chef Boncea rulând șaorme. Memorabil e Robert Downey Jr. în rolul unui țicnit extrem de original într-o scenă savuroasă ce pare lipită din alt film.

chef-116316_galTrăgând linie, aș zice că aceeași poveste a fost tratată mai bine și mai cinematografic în Ratatouille și v-aș recomanda să-l revedeți pe acela pentru o experiență mult mai frumoasă și mai plină de satisfacții decât vizionarea lui Chef.

Notă: 5/10

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=tP6SE65F-h4′]

Articole similare

Spielberg se întâlnește cu Bernstein: West Side Story (2021)

Dan Romascanu

The Number 23 (2007)

Jovi Ene

Babysitting 2 (2015) – Vacanță cu ”de toate”

Andreea Andrusca

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult