Stiri

Toţi prietenii NexT vin la Festival Friends, un program oferit de HBO

In lesaCa în fiecare an, secțiunea Festival Friends a Festivalului Internațional de Film Next reunește așa cum îi spune și numele, filmele realizate de prietenii Festivalului, de la an la an tot mai mulți. Foști concurenți NexT sau realizatori de film tineri și talentați, consacrați sau la început de drum, aflați aproape de Societatea Culturală NexT (astfel încât includerea lor în Competiție ar fi neetică), se reunesc într-una din cele mai îndrăgite secțiuni ale Festivalului.

Programul Festival Friends este prezentat în fiecare an de HBO, un alt prieten vechi al Festivalului de Film NexT.

„A șaptea ediție a festivalului reprezintă pentru noi al șaselea an al unei foarte frumoase colaborări între HBO și NexT. Continuăm cu același entuziasm parteneriatul nostru și intenționăm să nu ne oprim aici și să fim alături de prietenii noștri de la NexT și la edițiile următoare. Vă așteptăm la Festival Friends să urmărim împreună filmele unor regizori extrem de talentați, prieteni ai festivalului, dar și ai noștri” declară Irina Catanchin, Marketing  şi PR Manager HBO România

Anul acesta din programul Festival Friends fac parte 13 filme provenind din România, Austria, Israel, Spania și Germania.

Dintre regizorii români consacrați ce-și vor prezenta filmul în Festival Friends, îl amintim pe Tudor Giurgiu ce vine în Festival cu filmul ” Un alt Crăciun”. Anul trecut  Tudor Giurgiu a prezentat în secțiunea Festival Friends filmul “Superman, Spiderman sau Batman”, film ce a câștigat ulterior Premiul Academiei Europene de Film pentru scurtmetraj.  Un alt film românesc din programul Festival Friends este ‘’Dialoguri terapeutice’’ al lui Andrei Georgescu, un scurtmetraj ce face referire la multe din filme binecunoscute din cinematografia românească, inclusiv ‘’Marilena de la P7a’’ regizat de Cristian Nemescu.

Dintre filmele străine înscrise în programul Festival Friends amintim ‘’In lesă’’ al regizoarei israeliene Eți Tsicko. Eți Tsicko a participat anul trecut în Competiția NexT cu filmul ‘’Proba”, iar filmul prezentat anul acesta în secțiunea Festival Friends a avut premiera în Competiția de scurtmetraj a Festivalului de la Cannes.

Din Festival Friends face parte și prodcuctia austriacă ‘’Florida” a regizoarei, câștigătoarea premiului ‘’Andrei Toncu” pentru sound design la ediția din 2010 a Festivalului NexT, cu filmul ‘’Talleres Clandestinos”.

Un alt film străin din secțiunea Festival Friends este ‘’Santinelă” al regizorului spaniol Pau Camarasa. Filmul are ca subiect Revoluția din 1989 din România și a fost filmat în țara noastră, anul trecut, în timpul participării regizorului la Festivalul NexT, când filmul său ‘’Adentro” a făcut parte din Competiție.

Santinelal

Din programul Festival Friends fac parte și filme realizate de regizori la început de drum, nu doar de nume consacrate. Astfel, două dintre filmele din acest program sunt realizate de membri ai echipei Festivalului NexT: Letiția Ștefănescu a realizat montajul pentru filmul ‘’The Dogea’s Palace”, iar Raluca Răcean Gorgos, semnează regia pentru filmul ‘’The Bed is Broken”, filme realizate în cadrul Aristoteles Workshop. Letiția este coordonatoarea internilor și voluntarilor NexT din 2011, iar Raluca este cea care a realizat anul acesta materialele de promovare video ale Festivalului NexT. Un alt film din program este ‘’My Baby”, regizat de Luiza Pârvu, coordonatoarea departamentului video al Festivalului NexT din 2008 până anul trecut.

Reuniune de familie

Filmele “Fotografii de familie” (regia Andrei Cohn) și “Wonderland” (regia Peter Kerek) sunt produse de Mandragora, care aduce în Festival anul acesta și filmul “Betoniera”, în regia lui Liviu Sandulescu, selecționat în Competiție.

Filmul de prezentare a programului poate fi văzut aici http://tinyurl.com/c3tyy8y

Proiecția filmelor din secțiunea Festival Friends vor avea loc joi, ora 15 :30, la Cinema Corso (Festival Friends I) și sâmbătă, de la ora 15 :30, la Cinema Studio (Festival Friends ÎI) și în reluare duminică, de la ora 14.30 la Cinema Studio și respectiv de la ora 13.00 la Cinema Corso.

Achiziționarea biletelor și abonamentelor pentru proiecțiile Festivalului de Film NexT se poate face online de pe www.eventbook.ro şi de la Libraria engleza Anthony Frost, iar în timpul Festivalului, şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria.

MY BABY_still

Articole similare

Masters of Puppets – maeştrii filmului de animaţie cu păpuşi, pe marele ecran la Anim’est

Jovi Ene

Noi titluri de Orhan Pamuk, Vladimir Nabokov si Jack Kerouac, in pregatire in cadrul colectiei „Biblioteca Polirom”

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (21– 26 noiembrie 2016)

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult