Stiri

Peste 1000 de titluri la standul Editurii Polirom de la Gaudeamus 2012

În perioada 21-25 noiembrie 2012, cititorii noştri ne pot găsi la cea de-a XIX-a ediţie a Tîrgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2012: standul nr. 39, parter, Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Ca în fiecare an, vom veni cu tolba plină: peste 1000 de titluri la reducere (20%), oferte speciale şi pachete promoţionale, titluri la preţul unic de 9,99 lei, noutăţi foarte aşteptate, proiecte editoriale noi, întîlniri cu cei mai îndrăgiţi scriitori români. Click aici pentru a vizualiza evenimentele noastre.

La această ediţie Gaudeamus, vom lansa cel mai nou proiect editorial Polirom, Seria de autor Gabriela Adameşteanu, care debutează cu romanul Dimineaţă pierdută, în ediţie definitivă, dar şi cu volumul de proză scurtă Vară-primăvară – ambele disponibile şi în ediţie digitală.

Emil Brumaru, unul dintre cei mai mari poeţi români, se va afla la standul nostru pentru lansarea volumului Opere III. Cerşetorul de cafea. Volumul, cu o prefaţă semnată de Livius Ciocârlie, a apărut în prestigioasa colecţie „Opere” (coordonator Daniel Cristea-Enache), şi în ediţie digitală.

Marta Petreu, căreia Polirom i-a dedicat o serie de autor în anul 2011, va fi, de asemenea, prezentă la standul nostru pentru lansarea volumului Ionescu în ţara tatălui, ediţia a treia, revăzută şi adăugită, ce conţine şi o addenda în care autoarea răspunde obiecţiilor formulate de Marie-France Ionesco la adresa volumului. Disponibil şi în ediţie digitală.

Iubitorii de literatură română se vor bucura de o nouă ediţie a volumului Cutia de bătrîni – microromanele Comisionarul şi Arhivarul, în curs de apariţie, şi în ediţie digitală, în seria de autor dedicată distinsului istoric al religiilor şi antropolog Andrei Oişteanu.

Fanii lui Filip Florian, autorul romanelor Degete mici (2005),  Băiuţeii (împreună cu Matei Florian) şi Zilele regelui, ajunse la a IV-a ediţie la Polirom, îl vor putea asculta citind un fragment din noul său roman, Toate bufniţele, în curs de apariţie în colecţia „Fiction Ltd.”, şi în ediţie digitală.

Cătălin Dorian Florescu va fi prezent la tîrg pentru lansarea celui mai recent roman al său, Jacob se hotărăşte să iubească, Cartea anului 2011” în Elveţia, vîndută pînă în prezent în peste 50.000 de exemplare în spaţiul german, apărută în colecţia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom – şi în ediţie digitală, în traducerea Marianei Bărbulescu.

Tot din colecţia “Fiction Ltd.” vă propunem romanul Luiza Textoris de Corin Braga, fascinanta poveste a unei fete care găseşte în vis o viaţă paralelă, al treilea roman din ciclul Noctambulii, după Claustrofobul şi Hidra, de asemenea disponibil şi în ediţie digitală.

Iubitorilor colecţiei „Ego. Proză” (coordonator Lucian Dan Teodorovici) le propunem patru romane excelente: Hotel Universal de Simona Sora, romanul unei lumi dispărute, o lume amestecată, cosmopolită şi crudă, însă cu valorile esenţiale intacte; Omar cel orb de Daniela Zeca-Buzura, o carte ce dezvăluie lumea controversată şi uluitoare a Iranului contemporan; Dragostea, chiar ea de Corina Sabău, un impresionant roman despre dragoste şi suferinţe, în care protagoniştii trăiesc o iubire eroică; O fereastră întunecată de Florin Irimia, un avertisment, un strigăt de disperare, o viziune sumbră asupra trecutului, prezentului şi viitorului. Toate cele patru titluri sînt disponibile şi în ediţie digitală.

Noi traduceri în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu) vă aşteaptă, de asemenea, la standul nostru din tîrg: Fărîme de viaţă de Zeruya Shalev, trad. Ioana Petridean, un roman despre relaţiile dintre părinţi şi copii; Lapte negru, Elif Shafak, trad. Ada Tănasă, un roman în care autoarea îşi împleteşte experienţele legate de maternitate cu cele ale unor scriitoare celebre precum Virginia Woolf sau Sylvia Plath; Vacile lui Stalin de Sofi Oksanen, trad. Sigrid Crasnean, romanul de debut al celei mai importante scriitoare finlandeze contemporane, autoarea bestsellerului Purificare; Joseph Anton. Memorii de Salman Rushdie, trad. Dana Crăciun, o carte de o onestitate şi o directeţe ieşite din comun, convingătoare, provocatoare, emoţionantă şi de o importanţă vitală; Cosmopolis şi Punctul Omega de Don DeLillo, un scriitor reprezentativ al postmodernismului american şi unul dintre marii romancieri de peste Ocean, alături de Philip Roth şi Cormac McCarthy, trad. Veronica D. Niculescu, disponibile şi în ediţie digitală; Singur în Berlin de Hans Fallada, trad. Gabriela Eftimie, „cea mai bună carte scrisă vreodată despre rezistenţa germană în faţa naziştilor.” (Primo Levi) etc.

Dacă sînteţi interesaţi de apariţiile editoriale nonfiction, îi puteţi întîlni la această ediţie a tîrgului pe: Valeriu Gherghel, autorul volumului Breviarul sceptic. Şi alte eseuri despre simplitate, recent apărut în colecţia „Plural” şi centrat pe simplitatea aplicată în interpretarea textelor; Ion Ianoşi, care va lansa Internaţionala mea. Cronica unei vieţi, volum în care acesta reconstituie o epocă zbuciumată, dar şi traseul unui destin cultural mai puţin obişnuit – disponibil şi în ediţie digitală; Mircea Mihăieş, autorul volumului Ce rămîne. William Faulkner şi misterele ţinutului Yoknapatawpha, un fascinant portret literar, psihologic şi moral al scriitorului american; Alina Mungiu-Pippidi, al cărei volum, De ce nu iau românii premiul Nobel, apărut recent în colecţia „Ego. Publicistică”, va fi dezbătut în cadrul tîrgului – disponibil şi în ediţie digitală; Ioan Pânzaru, al cărui volum, Regimul interpretării. Literatura şi sensul acţiunii, recent apărut în colecţia Collegium, va fi, de asemenea, prezentat la tîrg; Sanda Budiş, care va lansa Fata tatei şi mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia, un volum din care nu lipsesc detaliile picante şi istoriile interesante, în care apar personalităţi din România sau membri marcanţi ai exilului românesc, în curs de apariţie în colecţia „Ego-grafii”.

Dacă vreţi să-l cunoaşteţi mai bine pe Tudor Chirilă, citiţi-i textele adunate în volumul Exerciţii de echilibru, prefaţat de Cătălin Tolontan, volum ce va fi lansat, de asemenea, la Gaudeamus. Veţi descoperi un scriitor surprinzător, care se exprimă cu aceeaşi uşurinţă în proză sau în versuri şi ale cărui rînduri trădează o sensibilitate pe care puţini i-o bănuiesc.

Albumul de fotografii Coreea de Nord, un lagăr cît o ţară de Adelin Petrişor, cu o prefaţă semnată de Cătălin Tolontan, un incitant periplu fotografic în cea mai închisă ţară a lumii, va fi, de asemenea, lansat la tîrg.

Programul lansarilor de carte ale Editurilor Polirom si Cartea Romaneasca.

Articole similare

Concurs: Câștigă trei cărți ”Kinderland”, de Liliana Corobca, oferite de Editura Cartea Românească! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Polirom şi Cartea Românească la Bookfest 2015

Jovi Ene

„Fiecare familie nefericită este nefericită în felul ei”*: Lucruri nespuse, de Azar Nafisi

Iulia Dromereschi

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult