Stiri

Participarea artistului Caius Rotaru la Simpozionul Internațional de Sculptură de la Karmiel

Participarea artistului Caius Rotaru la Simpozionul Internațional de Sculptură de la Karmiel, 27 septembrie – 14 octombrie 2012

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv anunță participarea artistului Caius Rotaru la a V-a ediţie a Simpozionului internațional Sculpture Project in the Quarries Park, organizat de Primăria din Karmiel în perioada 27 septembrie – 14 octombrie 2012.

culptorul român a fost selecționat să participe la Simpozion în baza unei propuneri de proiect și a expoziției „Prezența Memoriei”, organizată la Muzeul Bibliei din Tel Aviv și la Matnas Rosh Pina, în toamna anului 2011. Această expoziție va fi itinerată pe toată durata simpozionului, la Yad Lebanim din Karmiel.

Caius Rotaru s-a născut la Cluj în 1969, a absolvit Universitatea de Artă din București la secția Sculptură în 1999 și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 2000. Biografia sa cuprinde expoziții personale în țară, participări la expoziții de grup, simpozioane și alte manifestări de gen din țară și din străinătate, dintre care amintim Simpozionul Internațional „Terra” – Kikinda (Iugoslavia), Simpozionul Internațional de Sculptură de la Arandjelovac (Iugoslavia), Jocurile Francofoniei (Ottawa-Hull, Canada), Simpozionul de Sculptură Mont Dauphine (Franța).

Quarries Park, o fostă carieră de piatră, transformată în parc public în centrul orașului Karmiel, este locul de expunere a 37 de lucrări, realzate în edițiile anterioare ale simpozionului. Artiștii vor lucra în spațiul public, prilej pentru locuitorii orașului de a observa întregul demers artistic, de la piatra brută, până la opera finală.

Dintre participanții la edițiile anterioare ale Simpozionului, îi amintim pe Nancy Cohen (SUA), Evrim Kilic (Turcia), Nuax (Danemarca), Liliya Pobornikova (Bulgaria), precum și artiștii israelieni Salo Saul, Ilan Beck, Rafi Peled, Ahmad Canaan.
Sculptura artistului Caius Rotaru va fi inscripționată cu numele României și va fi expusă permanent în Quarries Park.

Pagina evenimentului.

Proiectul „Prezența Memoriei”, prezentat anterior în Israel cu sprijinul ICR Tel Aviv.

 

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (15 – 21 ianuarie 2018)

Jovi Ene

Concurs: Castiga cartea “Mitul nasterii eroului”, oferită de Editura Herald

Jovi Ene

Azi lansare de carte: Doua ghiduri pentru intelegerea pietei imobiliare autohtone

Jovi Ene

3 comments

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult