Stiri

Noi artişti îl susţin pe Ştefan în campania “Pentru că suntem oameni. Pentru Ştefan”

Noi artişti vin să îl susţină pe Ştefan în cele cinci zile de rock alternativ-indie, hip-hop, teatru şi fotografie. Unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti din ţară, Adi Manolovici, va interpreta într-o manieră inedită coveruri după piese celebre şi colinde, împreună cu Academia de Rock Acustic, într-un concert organizat pentru Ştefan. Si cei de la TiPtiL se vor alătura, începând din seara aceasta, unor artişti ca the Mono Jacks, Vlase şi Moşu de la ZOB, Trupa no. 13, Dekadens, Perfect Zero For Infinity, East Roots, Butch, Veritasaga, DJ Undoo, Zeppelin, sau 747. De asemenea, lunea de folk din Expirat va fi organizată pentru Ştefan. Concertele vor avea loc în club Fabrica, Expirat, Elephant Pub şi Woodstock Café, alături de oameni de teatru şi de artişti fotografi, în cadrul campaniei “Pentru că suntem oameni. Pentru Ştefan”. Cele cinci zile de spectacole si expozitii au loc începând de azi, în perioada 16-23 decembrie. Suma adunată din vânzarea biletelor şi a consumaţiei de la bar va fi donată pentru recuperarea medicală a lui Ştefan, aflat acum la terapie intensivă în urma unui accident. Stefan este unul dintre oamenii care, la 27 de ani, este nelipsit din organizarea concertelor şi a evenimentelor produse până acum în România, de la cele de anvergură – Metallica, Madonna, AC/DC, Iron Maiden, Rammstein, Aerosmith, Elton John, Cesária Évora, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, Bob Dylan, Muse, Anathema, Kylie Minogue, Stufstock, B’estfest etc., până la cele mici sau chiar foarte mici. În funcţie de eveniment, intrarea este liberă, sau preţul unui bilet variază între 15 – 20 de lei.

Totodată, Ştefan are nevoie de sânge, pentru colectarea trombocitelor. Pot dona persoanele de sex masculin, cu grupa de sânge B3 pozitiv. Recoltarea de la donatori se face în Bucureşti, Ploieşti sau Piteşti, pentru ca sângele să poată fi transportat în timp util către spitalul la care este Ştefan. Pentru a fi programaţi, cei care pot dona sânge sunt rugaţi să trimită un mail la adresa mircea@videolink.ro. De asemenea, contul campaniei “Pentru că suntem oameni. Pentru Ştefan” este RO80BRDE426SV41719954260, deschis la BDR Titan, pe numele Pischis Constantin Bogdan. Pagina de facebook prin intermediul căreia ţin legătura cei care îi sunt aproape este “Pentru că suntem oameni. Pentru Ştefan” – facebook.com/event.php?eid=135321396525579&num_event_invites=0

Deaseară (joi, 16 decembrie), pentru Ştefan vor susţine concerte în club Fabrica (str 11 iunie, nr 50), The Mono Jacks şi Dekadens, precedate de un two man show foarte popular deja, “Cucuienfrunte”. Înfiinţată la iniţiativa lui Doru Trascău, de la AB4, The Mono Jacks este o trupă în plină ascensiune şi al cărei single, “Maria”, apărut pe proaspătul album lansat, “Now in Stereo”, este deja popular printre amatorii de muzică indie – rock alternative. Primele două single-uri, “Maria” şi “Come Back Girl”, apărute pe proaspătul album lansat, “Now In Stereo”, sunt deja foarte populare şi au fost pe primele locuri în topurile Radio Guerrilla. The Mono Jacks a făcut parte din line-up-ul diverselor festivaluri, ca UnderLondon, alternaTIFF, Liveland etc. şi a frânt corzi, beţe şi inimi pe scenele din România, în încercarea de a demonstra că lucrurile făcute din pasiune se autosusţin atât timp cât există suficientă voinţă. Prestaţiile live ale celor patru indie-pendenţi îi recomandă ca una dintre trupele autohtone “must see” ale momentului. (myspace.com/themonojacks)

Dekadens, o trupă formată în anul 2006, a devenit, în ultimele luni, foarte apreciată pe scena rock alternative din România, cu ocazia lansării ultimului lor album, “City of Paper”. O formaţie cu un show live care nu dezamăgeşte niciodată. (myspace.com/dekadens)

Seara va fi deschisă, de la ora 20:00, de “Cucuienfrunte”, un spectacol de stand-up-theatre, după texte de Eric Bogosian, un “two men show” cu Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban. Este celebru deja “fragmentul cu Superman”: “Eu când sunt deprimat, ştiţi ce fac? Mă duc la SUPERMARKET. Nu ştiu de ce, dar chestia asta cu SUPERMARKETU’ mă face să mă simt bine: totul e foarte curat şi ordonat, au şi aer condiţionat. Pană la urmă, numele spune tot: SUPER MARKET. E, practic, locul unde-şi face SUPER MAN cumpărăturile. Şi exact aşa mă simt şi eu. Fix ca SUPER MAN.”

Vlase şi Moşu de la ZOB vor susţine un jam session sâmbătă seara (18 decembrie, ora 20:00), în Expirat (str Brezoianu 4 colt cu str Lipscani 5). Cei care vor să cânte cu ei îşi pot aduce chitara, bassul sau orice instrument îi inspiră, pentru că vor putea urca pe scenă, iar spectacolul este garantat (myspace.com/zobsciencefiction). Mai devreme, Sorin de la E.M.I.L. şi Vlad de la Pistol Cu Capse vor cânta pentru Ştefan cu noul lor proiect, Perfect Zero For Infinity (emo pop-punk, myspace.com/perfectzeroforinfinity), urmaţi de trupa de reggae care a încheiat şi petrecerea de anul acesta a echipei Stufstock, East Roots (locul 3 la Stufstock Newcomers 2010, myspace.com/eastroots).

Adi Manolovici

Tot sâmbătă, de la ora 20:00, Adi Manolovici şi Academia de Rock Acustic vor cânta pentru Ştefan în Woodstock Cafe (str. Traian, nr. 141). Coveruri după piese celebre, dar şi colinde vor fi interpretate într-o manieră inedită de unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti din ţară, Adi Manolovici.

Una dintre cele mai bune trupe de cover-uri rock din ţară, No. 13 va cânta pentru Ştefan luni, 20 decembrie, la Fabrica. Cu Deni, Silviu, Cristi-Americano şi Kani Rusu în formula actuală, No. 13 cântă de peste şapte ani şi ridică sala în picioare de fiecare dată cu evergreen-uri rock (no13.ro). Tot luni seara, în Fabrica vor susţine un concert pentru Ştefan cei de la TiPtiL. La nici un an de la înfiinţare, TiPtiL a primit premiul Fundaţiei pentru Tineret Buzău, în cadrul Stufstock Newcomers 2010 şi a susţinut un recital la Festivalul de jazz şi blues Bluzău. Trupa a fost înfiinţată la iniţiativa lui Bujor Stoicovici (chitară bas, contrabas), cel care a pus bazele trupelor Butterflies in My Stomach, Baba Novac şi Party Poopers (myspace.com/tiptil). Concertele de luni, din Fabrica, vor fi deschise, de la ora 20:00, de trupa 747 (indie pop punk/punk/rock, myspace.com/band747).

Seria de evenimente va fi încheiată de seara de hip-hop “Hades Records”, o comunitate foarte puternică de hip-hop (myspace.com/hadesrec). Veritasaga, Butch, DJ Undoo şi Zeppelin sunt câţiva dintre artiştii care vor susţine un concert pentru Ştefan joi, 23 decembrie, de la ora 21:00, în Elephant Pub, pe Gabroveni 16. Înfiinţată în 2001, Veritasaga a câştigat foarte repede publicul hip-hop de partea sa prin lansarea primului album, „Punct şi de la capăt”, lansat în 2003. În 2004, trupa a devenit cunoscută în afara Bucureştiului printr-o serie impresionantă de concerte în oraşele mari ale ţării. În 2007 Veritasaga lansează al doilea album, „Cu alţi ochi” care, în continuare, face ca sălile de concerte să fie pline şi în ziua de azi (myspace.com/trupaveritasaga).

Butch reprezintă un artist important în hip-hop-ul underground românesc. Lansat în 2001, alături de trupa E.M.I.L., Butch realizează un album cu trupa Dagga, „Cum am crescut” (2006), iar ulterior alege o carieră solo. De curând, pe piaţă se poate găsi ultima apariţie discografică semnată Butch, cu un titlu mai mult decât sugestiv: „Fiul Risipitor” (myspace.com/fiulrisipitor).

DJ Undoo a colaborat cu alţi trei DJ (Dox, Paul, FaiboX) pentru proiectul Turntable Science, primul de acest fel în România, devenind unul dintre cei mai importanţi DJ ai acestui gen (myspace.com/djundoo).

Vernisajul cu fotografiile câştigătoare şi cu cele care au fost expuse vara trecută în Vama Veche, în cadrul workshopului “Vama sub lumini de Oscar”, la Stufstock 2010, va avea loc până în Ajunul Crăciunului, în data de 24 decembrie. Îşi vor prezenta lucrările câştigătorii concursurilor de fotografie de noapte, nud, portret, produs şi fotoreportaj. De asemenea, vor mai vernisa: Anca Cernoschi, Cristina Tintă, Vlad Eftenie, Florin Ghioca, Radu Carnaru, Cosmin Someşan, Andrei Zincenco, Cristian Calen, cu o serie de fotografii expuse la Vama Veche în vară. Vernisajul a debutat sâmbăta trecută în clubul „La Copac”, pe Pitar Moş 23 (luminideoscar.blogspot.com, sau Vernisaj – Vama sub lumini de Oscar, pe facebook – http:// facebook.com/event.php?eid=162726597103017)

Articole similare

Timp de 8 zile, 8 ipostaze feminine – 3 martie: “Femeia iubeşte femeie”

Jovi Ene

Recomandări cărţi week-end: 29 noiembrie 2012

Jovi Ene

Mircea Dinescu și aniversarea „PEN România – 95 de ani”, în deschiderea FIPB 2017

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult