Stiri

Regele lupilor – Povara coroanei” – Călătoria fantastică ajunge la final

coperta IIIEditura Delfin lansează joi, 21 ianuarie 2016, la Readers Cafe, cel de-al treilea și ultim volum al trilogiei ”Regele lupilor – Povara coroanei”, de George Cornilă, o lucrare ce transpune valorile și credințele unui neam într-o călătorie inițiatică de basm.

Cu entuziasm și cu o ușoară tristețe deopotrivă, cititorii literaturii de ficțiune pot pătrunde din nou în lumea mistică a lui Daizus, fiind alături de el în ultima încercare de a se regăsi și de a elibera poporul de sub jugul inamic. Vreme de mai bine de doi ani, fabuloasa aventura a ținut suspansul la cote maxime, sporind curiozitatea și imaginația celor care s-au regăsit în acest stil literar, de mare succes pe plan mondial – historical fantasy. Personajele au viaţa lor de acum, iar povestea lor va fi retrăită, reînchipuită de cei care le vor descoperi, din nou şi din nou.

”Povestea, unică în felul ei, o poveste scrisă din dorinţa de a citi o astfel de poveste, a evoluat, a curs de la sine pe singurul făgaş pe care putea intra, cu sau fără voia mea. Toate firele lăsate libere până acum au fost legate, menirile au fost împlinite şi răzbunările au fost înfăptuite, iar lunga călătorie a ajuns la sfârşit. Harta acestui tărâm fantastic este acum completă. Povestea, saga, aventura este încheiată, destinul tuturor personajelor este aşternut pe hârtie, negru pe alb şi nu mai poate fi schimbat. Este astfel implacabil, aşa cum, cu siguranţă, a fost dintotdeauna”, a declarat autorul George Cornilă.

Ceea ce este cu adevărat impresionant la modul în care a fost primită această carte, atât de către tineret, cât și de către publicul adult, este interesul renăscut pentru istoria neamului dac și posibilitatea de reinterpretare proprie. Pornind de la date istorice atestate și cunoscute de marea majoritate a cititorilor, povestea se împletește sublim cu elemente fantastice, care permit într-un final exersarea abilităților interpretative a tuturor celor care au lecturat această carte.

”Ei ajung să deducă sentimentele, gândurile și trăirile personajelor, lucru ce ajută în realitate la formarea abilității de a reprezenta și înțelege gândurile și sentimentele altor persoane. Conform unui studiu realizat de către cercetătorii de la New School for Social Reaserch, lecturarea ficțiunii este asociată cu creșterea empatiei și implicarea activă a cititorilor într-un mod creativ la conturarea destinelor”, a mai declarat autorul George Cornilă.

Trilogia ”Regele lupilor” reprezintă farmecul urcării unor trepte, farmecul unei călătorii în etape. Este o lucrare amplă care pătrunde şi descrie cu o fină minuţiozitate, cele mai profunde sentimentele de apartenenţă şi conservare ale neamului dac; eroi legendari, ghidaţi în lupta lor pentru libertate de o voinţă de fier, îndârjire şi mai presus de toate, iubire faţă de strămoşi şi trecutul glorios al unui popor neînfricat.

Evenimentul de lansare al ultimului volum aduce la aceeaşi masă de discuţii personalităţi de seamă ale lumii culturale româneşti, invitaţii speciali fiind criticul literar Cătălin Badea-Gheracostea și conf.univ.dr. Laura Grunberg. Tot în cadrul manifestării, va fi desemnat câştigătorul concursului organizat de Editura Delfin în perioada 17-20 ianuarie 2016, pe pagina oficială de facebook, premiul constând într-o tabletă Samsung Galaxy Tab 4.

Agenda evenimentului:

18:00 – Ne vedem la Readers Cafe

18:30 – 19:30 – Lansare „Regele Lupilor – Povara coroanei”
George Cornila – Finalul unei poveti mistice
Critic literar Catalin Badea-Gheracostea – Divertismentul istoric și literatura fantastica
Conf. Univ. Dr. Laura Grunberg – Vremuri bune pentru literatura autohtona de copii

19:30 – 19:45 – Sesiune Q&As – Dezbatere “ Calatoria fantastica ajunge la final”

19:45 – 20:15 – Autografe, impresii, învaaminte armonizate de dulciuri si buna dispozitie

Invitati:
Critic literar Catalin Badea-Gheracostea si Conf. Univ. Dr. Laura Grunberg

Gazda evenimentului:
Andrei Coman – Prezentator TV

CVR_CARTEA_A_III_A-page-001

Articole similare

Concurs: Câștigă cartea ”Madame Mallory și micul bucătar indian” și o invitație dublă la filmul ”Război în bucătărie”! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

PSIHOtelier: Acceptă Fericirea | cu Ligia Moise, psiholog clinician

Jovi Ene

Seară japoneză dedicată lui Yasushi Inoue la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult