Stiri

„Mintea alergătorului de cursă lungă” – povești care salvează spuse de ultra-maratonistul Andrei Gligor pentru cauza copiilor cu autism

ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată) vă invită la „Povești care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă”  al căror protagonist este ultra-maratonistul Andrei Gligor. Evenimentul caritabil, care este dedicat copiilor cu autism aflați în programe terapeutice în centrele ATCA, va avea loc pe 18 decembrie la Journey Pub, București.

Întâlnirea cu alergătorul de anduranță își propune să inspire publicul prin împărtășirea experiențelor extreme prin care acesta a trecut până acum în proiectul său CaliVita 7Deserts. În cadrul acestuia, sportivul Andrei Gligor și-a propus să alerge la 7 din cele mai dificile curse din lume (câte una pe fiecare continent). Din 2017 până în 2019 Andrei va fi alergat aproape 2045 km, cursele începând în Namibia și terminându-se în Australia.

În calitate de ambasador al cauzei ATCA care susține recuperarea copiilor cu autism, Andrei va povesti cât de importantă este puterea mentală a alergătorului de cursă lungă și cum aceasta poate fi antrenată și dezvoltată pentru atingerea scopurilor personale și depășirea propriilor limite. Într-o manieră similară, terapiile cu copiii care suferă de tulburări de autism presupun exerciții recurente pentru întărirea comportamentelor benefice pentru cei mici, fiind astfel modelate conexiunile neuronale ale acestora în vederea adaptării la mediul social de zi cu zi.

Pe lângă cauza ATCA, căreia i s-a alăturat în 2017, alergătorul încearcă prin acest efort personal să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului Romaniei pentru Pădurea Copiilor.

“Viața este o călătorie frumoasă către o destinație necunoscută, cu multe suișuri și coborâșuri, cu momente de bucurie, dar și cu unele în care ți-ai dori să renunți. Și de multe ori suntem tentați să facem asta, să alegem calea mai ușoară. De multe ori ne gândim doar la noi și la ceea ce ne face pe noi fericiți. Dacă însă pentru o clipă ne scoatem pe noi din ecuație și ne gândim și la binele celorlalți, totul se schimbă. Și atunci ne vom simți cu adevarat împliniți. În ultimii ani șapte ani am ales să pun pasiunea mea pentru alergare în beneficiul unor oameni frumoși care fac bine altor oameni frumoși. Am strâns în tot acest timp multe povești despre alergare în condiții extreme, limite, durere, bucurie, fericire, pe care vreau să le împărtășesc cu voi. Și pentru că într-adevăr călătoria contează mai mult decat destinația, nu puteam alege un loc mai potrivit decat Journey Pub. Vă aștept luni, 18 decembrie, începând cu ora 19:00 la o călătorie în jurul lumii”, a declarat Andrei Gligor.

“Sunt o persoană care aleargă pentru bine, iar de această dată am ales cauza copiilor cu autism din centrele ATCA pentru care vreau să atrag atenția asupra izolării, care în cazul lor nu este autoimpusă, la care sunt condamnați dacă nu beneficiază de tratament. De aceea, transform kilometri din cursele viitoare în ore de terapie pentru aceștia”, adaugă Andrei Gligor.

Intrarea la eveniment este liberă, iar persoanele prezente pot obține contra cost, cu titlu de donație, autografe ale lui Andrei Gligor si nisip din deșerturile pe unde acesta a alergat sau pot face direct donații a căror cotravaloare va fi redirecționată către programele de terapie pentru cei 139 de copii cu tulburări din spectrul autist de care are grija ATCA.

Despre ATCA

Înființată în 2008, ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA (Applied Behavior Analysis) din România. Misiunea ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau sever (Autism) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (19 – 25 decembrie 2016)

Jovi Ene

Canapea time pe Netflix în luna iunie!

Jovi Ene

Lectura de Joi #3 – 13 august 2015, de la ora 19:00

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult