Stiri

Maia Morgenstern – Director interimar al TES

Vineri, 31 august, ora 10,30, la Teatrul Evreiesc de Stat, în prezenţa domnului Primar General Dr. Sorin Oprescu, a domnului viceprimar  Marcel Octavian Nicolaescu,  a domnului consilier Solomon Wigler, a doamnei Geta Dragoi, director executiv al directiei managementul resurselor umane din PMB, a colectivului teatrului şi reprezentanţi ai mass-media, a avut loc investirea doamnei Maia Morgenstern, în funcţia de  manager – director interimar al Teatrului Evreiesc de Stat.

Teatrul evreiesc din Romania are o traditie de circa 130 de ani. Din anul 1948, Teatrul Evreiesc din Bucuresti a devenit institutie de stat. In curand Teatrul va purta numele regizorului Harry Eliad, care ne-a parasit  pe 6 august, la varsta de 84 de ani. Eliad a condus TES din decembrie 1989. Ca director al Teatrului Evreiesc de Stat a realizat aici proiectul “Integrala Salom Alehem” – cele mai multe din aceste spectacole dupa operele marelui clasic al literaturii idis fiind regizate chiar de el si transformate in musicaluri pe melodii folclorice evreiesti.

Noul director al Teatrului Evreiesc de Stat, Maia Morgenstern, a declarat: “Este extrem de importanta increderea acordata si va multumesc pentru asta. Ma bizui pe fortele mele, insa am nevoie de ajutorul vostru, al tuturor. Fara ajutorul si fara increderea dumneavoastra, sunt nimic. Va asigur ca suntem bogati si spun asta mai ales din punct de vedere spiritual. Colectivul acesta, cu tehnicieni extrem de putini, incredibili, cu actori extraordinari, de varste diferite, cu mentalitati si conceptii diferite, cu totii suntem reuniti de aceeasi ambitie. Avem nevoie de sacrificii, ambitie, dorinta de a face arta, de a face cultura, de a pastra traditiile, cultura si mostenirea pe care am primit-o, pentru a construi un pod catre modernitatea teatrului, catre ceea ce inseamna ambitie, curaj, avangarda si modalitati noi de expresie artistica. Bizuindu-ma pe ajutorul vostru, putem merge mai departe, pentru a continua ceea ce maestrul a creat, in echilibru, pentru respectul adevaratei valori“, a declarat artista.

Ii dorim mult succes doamnei Maia Morgenstern in fata acestei provocari inedite in cariera sa.

Articole similare

Scurtmetraje NexT in parcurile din Capitala!

Jovi Ene

Grupul Editorial ART își așteaptă cititorii cu cele mai bune 1000 de cărți de citit într-o viață la cel mai mare Bookfest din istorie

Jovi Ene

Facem cu ochiul filmelor bune! Înscriere filme în competiția pentru Festivalul de Film UrbanEye 2015

Jovi Ene

1 comment

codrut constantinescu 3 septembrie 2012 at 09:27

Eu ma asteptam sa-l puna pe “evreul” Andrei Marga, sa i se dea si lui naibii ceva de rontzait, pana cand pica ICR-ul…

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult