Stiri

Despre oameni si melci vine din 14 septembrie in cinematografe

Filmul de neratat al lunii septembrie este comedia Despre oameni și melci, ce va avea premiera naţională în data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în nu mai puţin de 22 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane. Astfel, în primul weekend filmul va putea fi văzut în: Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Targu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu, Bistriţa şi Hunedoara.

Distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, desfăşoară o campanie de proporţii care are ca scop inregistrarea unui numar record de spectatori pentru un film românesc, şi, totodată, şi-au propus să aducă această producţie în faţa publicului din oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf prin metode alternative de proiecţie. În acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor proiecta Despre oameni si melci în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi pre-anunţat pentru a ajunge în atenţia publicului.

Pe lângă mijloacele tradiţionale de promovare (outdoor, print, TV) distribuitorii au decis să investească intr-o campanie masiva online, realizarea de spoturi şi materiale video personalizate, acţiuni de sampling  precum şi în amplasarea de displayuri şi materiale neconvenţionale (ex. Conserve de melci cu protagoniştii filmului), totul din dorinţa de a trezi atenţia publicului şi de a-l invita să vină cu interes la film.

Premierele de gala în prezenţa actorilor, a regizorului şi a membrilor echipei vor avea loc în Bucureşti, Târgovişte, Oradea, Cluj, Arad, Timişoara, Bacău, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Brăila, Ploieşti, Târgu Mureş, Alba Iulia şi Sibiu.

www.despreoamenisimelci.ro

Situl filmului, www.despreoamenisimelci.ro, conţine atât materiale ample din perioada filmărilor cât şi informaţii la zi, detalii despre campaniile neconvenţionale desfăşurate sau testimoniale cu protagoniştii şi principalii realizatori, iar vizitatorii pot consulta săptămânal programul de difuzare a filmului din cinematografele sau locaţiile speciale unde se vor desfăşura proiecţiile în oraşele lor.

Despre film

1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.

În Despre oameni și melci spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard și a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat  în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Despre filmări

Filmările au avut loc în diverse locaţii din Bucureşti, Călaraşi, Amara, Târgovişte, Breaza şi Ploiesti şi s-au desfăşurat pe parcursul a 6 săptămâni. Filmul a obţinut finanţare de la CNC în sesiunea din vara anului 2010 şi a beneficiat de susţinere financiară atât din partea Eurimages cât şi a Programului MEDIA al Uniunii Europene. În plus, South Eastern Cinema Network(SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. HBO România a contribuit de asemenea la procesul de finanţare al producţiei.

Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franța).

Premiera filmului va avea loc în data de 14 septembrie în cinematografele din întreaga ţară.

Articole similare

Ultima aparitie la Herald: Sfantul Pavel, de Arthur Darby Nock

Jovi Ene

Seară Jungiană cu Editura Herald

Jovi Ene

Concurs: Câștigă un pachet de 3 cărți pentru copii despre corpul uman, oferite de Editura NICULESCU! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

2 comments

Stefan Alexandrescu 27 septembrie 2012 at 13:41

wow, si producatorii isi propun sa completeze pagina de imdb a filmului http://www.imdb.com/title/tt2078586/combined inainte sau dupa ce atinge cei 50.000 de spectatori?

Reply
Jovi 27 septembrie 2012 at 13:43

Are deja 35.000. Deci e pe drumul cel bun!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult