Stiri

Lansarea romanului Sânge satanic, semnat de Cristina Nemerovschi

Herg Benet Publishers are placerea de a va invita la lansarea romanului Sânge satanic, semnat de Cristina Nemerovschi, lansare ce va avea loc pe 19 noiembrie, de la ora 19.30, in Club Fire.

Ascult black metal, sunt ateu, lumea mă crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau în fiecare zi şi mă droghez în fiecare săptămână (Cristina Nemerovschi : Sânge satanic, Herg Benet Publishers, 2010)

Lecturi, discuţii şi întâlnire cu prozatoarea în clubul FIRE din București (str. Gabroveni, nr 12, la subsol), vineri, 19 noiembrie, începând cu ora 19.30. Alături de Cristina Nemerovschi vor fi  Doina Ruști, Gelu Vlașin, Leo Ancuța, egofobişti, scriitori ai ultimului val, post-fracturişti, post-minimalişti, post-milenarişti. Adică generaţia cea mai fierbinte a scrisului românesc.

Despre Sânge satanic:

Mizantropie, droguri, moarte, chefuri sălbatice, ură, cimitire, alcool, popi, boală, metal, rockotecă, sex cu părinții, depresie, umor negru, sado-masochism, izolare, crimă, viziuni… Ce culoare au experiențele unui nihilist din 2010? Dacă Stavroghin ar fi trăit în lumea de azi, ar fi purtat oare brățări cu țepi și cruci întoarse? Ar fi dormit Holden Caulfield, beat, pe băncile celei mai true bodegi? Ar fi ucis Maldoror corporatiștii și vedetele Tv, după care s-ar fi băgat la headbanging pe Cannibal Corpse?

Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clişeele scrisului şi creează o viziune epică atât de convingătoare, încât, citind-o, te simţi imediat contaminat de aventura adolescenţei răzvrătite.” (Doina Ruști)

“Există trei modalităţi de a recomanda romanul autoarei Cristina Nemerovschi: este o re-trăire a adolescenţei, o descriere a infernului şi primul roman cu metalişti din literatura română.
…Dacă vreţi un roman antisocial, cu faze hardcore filosofice dar şi cu umor negru dadaist, cu scene de sex şi de măcel, dacă vreţi primul roman metal din România, confesiunile unui „satanist” bisexual şi misogin, aţi ajuns în locul potrivit! ” (Ștefan Bolea)
“Proza Cristinei Nemerovschi surprinde materialitatea psihică a unor apariţii de genul gândacului kafkian. Această materialitate (care constituie de altfel şi substanţa narativă din care se detaliază şi rafinează structurile textuale) e un gard de sârmă ghimpată venit de undeva din preistioricitate şi desprins parcă direct din pielea solzoasă şi corozivă a dinozaurilor; un joc cu vulcani cu sânge (în loc de lavă) legaţi între ei ca nişte vase comunicante la care Eterul Întunecat suflă şi cântă ca la nai o grandioasă simfonie a apocalipsei.” (Ormeny Francisc)

*

Cristina Nemerovschi s-a născut în București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București și un master al aceleiași facultăți. Este redactor la revista EgoPHobia și colaborator permanent Europe’s Times and Unknown Waters. A publicat proză, articole de filosofie, critică literară, interviuri în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Europe’s Times and Unknown Waters, Noema, Sisif. Semnează și cu pseudonimul Morgothya.

Site autor: www.morgothya.ro

Site roman: www.sangesatanic.ro

Romanul Sânge satanic este recomandat de: EgoPHobia, BoomLIT, Rețeaua Literară, METALHEAD, Cartea de Nisip, Europe’s Times and Unknown Waters.

Articole similare

Lansare de carte: Circumstantiale, de Christian Craciun

Codrut

Noutăţi în colecţia Biblioteca Polirom: La revedere, Columbus de Philip Roth

Jovi Ene

Cartea în așteptare, o campanie socială și culturală a Grupului editorial ALL la Bookfest 2015

Jovi Ene

3 comments

codrut constantinescu 19 noiembrie 2010 at 08:20

Sper ca se si sinucide personajul, numai asta ar lipsi din revolta lui totala. Sincer sa fiu ma enerveaza astfel de personaje care aduna chiar toata revolta din lume. Un fel de Gica/contra absolut.Sa mai lase domle si la altii…

Reply
angela drujbaru 25 decembrie 2010 at 01:37

cartea anului 2010, pentru mine! o lectura mai mult decat savuroasa si foarte filosofica!!!! 🙂

Reply
doru_dragomir 25 mai 2011 at 20:05

M-a TER-MI-NAT cartea asta. Pe bune. Cititi-o, si atat.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult