Stiri

Lansare de carte: Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut, spusa de Tatiana Niculescu Bran

povestea domnitei marinaLuni, 16 decembrie, la ora 18.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38), va avea loc o lansare de carte cu ceai, cozonac de post si muzica lui Dimitrie Cantemir.

Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut, cel mai recent roman semnat de Tatiana Niculescu Bran, aparut in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom, si in editie digitala, va prilejui o discutie la care vor participa, alaturi de autoare: Alex Stefanescu, Bianca Burta-Cernat, Petre Guran, George Simion.

Moderator: Daniel Cristea-Enache

El isi cauta amintirile. Ea incearca sa scape de ele. Generatia pierduta a Basarabiei interbelice se intilneste cu generatia Pink Floyd a Romaniei comuniste, intr-o incursiune ametitoare in istoria personala si in cea colectiva. Punctul lor de intilnire: muzica lui Dimitrie Cantemir… De-a lungul unui fir narativ plin de contraste, noul se impleteste cu vechiul, iubirea pentru trecut intilneste speranta pentru viitor, intr-o metamorfoza continua a portretelor. „Domnita” Marina si necunoscutul basarabean isi traiesc povestea de dragoste intr-o lume care inca mai asteapta ca ranile trecutului si nedreptatile istoriei sa se vindece.

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013).

Afis Povestea domnitei Marina A3

Articole similare

Șapte ani în Tibet, de Heinrich Harrer

Iulia Dromereschi

Bestsellerurile Humanitas de la Bookfest 2018 – Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Junior

Jovi Ene

Noutăți Netflix România la jumătatea lunii februarie 2018

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult