Editorial

Gândurile sunt lucruri, iar Mintea este Constructorul

Fragment din cartea ”Un Nou Curs de Miracole pentru Era Varsatorului”, de Dr. Joshua David Stone

Editura AGNI MUNDI, traducere de Valentina Alexandra Stroiny
Fragment realizat de coordonator ediție Maria Cristina Stroiny

„Pentru că mintea este constructorul, tot ceea ce gândim poate construi neputințe sau miracole. Gândurile sunt lucruri și pe măsură ce fluxul acestora influențează în mod direct viața unei entități, acestea devin bariere sau trepte de urcat, în funcție de modul în care au fost interpretate. Deoarece gândurile sălășluiesc în minte, ele oferă putere și energie lucrurilor nepalpabile.

În acest fel, credința este dovada lucrurilor care nu se pot vedea.

Mintea este Constructorul.

Conștiința este inițiatorul Creației.

Ceea ce gândește Dumnezeu, ESTE CEEA CE ESTE.

Ceea ce gândesc Eu, ESTE CEEA CE SUNT.

Nivelul Spiritual al gândurilor mele ESTE CEEA CE VOI DEVENI.     Spiritualul este viața. Este Constructorul.

Fizicul este rezultatul.” Citat transmis prin Edgar Cayce de către Mintea Universală

Iubiți cititori, cred că sunteți de acord că aceste afirmații ale Minții Universale sunt foarte puternice și profunde. Sai Baba a spus că mintea este cea care creează legături și tot mintea creează eliberare. Mintea este cea care creează lumina și, prin urmare, tot mintea creează și întunericul. Mintea poate crea miracole sau neputințe. Fiecare dintre noi avem posibilitatea de a alege să creăm fie prin Mintea Spirituală, fie prin Ego-ul Negativ bazat pe frică.

Majoritatea oamenilor de pe Pământ subestimează puterea minții și uită că aceasta este o parte din Mintea Lui Dumnezeu. Cu adevărat există doar o singură minte și aceea este Mintea Lui Dumnezeu. Carl Jung, faimosul psiholog elvețian, vorbea despre inconștientul colectiv. În realitate, mintea noastră este o parte din Mintea Lui Dumnezeu. Ea nu este îngrădită în ceea ce noi numim corp fizic. Ea se poate extinde la infinit, așa cum o face Mintea Lui Dumnezeu.

Oamenii nu-și dau seama că gândurile sunt lucruri. Atunci când vom părăsi acest trup și vom dori să creăm o casă în care vom sta, vom putea face acest lucru doar cu ajutorul minții. Totul este creat de minte. Dumnezeu a creat Omniversul infinit cu puterea Conștiinței și a Minții Lui. Mintea Universală a spus: „Conștiința este inițiatorul Creației”. Acest lucru este valabil nu numai în cazul Lui Dumnezeu, ci și în cazul nostru.

Majoritatea oamenilor nu realizează efectul pe care mintea îl are asupra lor și a altora. Dacă o persoană este furioasă, critică și are gânduri de atac, puterea acestor energii va crea săgeți, care vor atinge alte persoane așa cum ar face o săgeată la nivel fizic. Este nevoie doar să gândim, ca lucrurile să se întâmple. Când vom adăuga sentiment și emoție gândurilor noastre, ele vor deveni și mai puternice, deoarece sentimentul și emoția aduc o încărcare energetică. Mintea colectivă poate crea cutremure, uragane, cicloane și tornade. Gândirea noastră colectivă afectează chiar și soarele. În schimb, noi mergem pe premisa că suntem doar niște simpli oameni, pentru că percepem viața prin Ego-ul Negativ mai degrabă decât prin Suflet și Spirit. Gândurile sunt lucruri. Acestea nu sunt doar niște substanțe nevăzute care plutesc în aer. Dacă în timpul meditației creați un templu, acesta va deveni o structură reală în această lume.

Gândurile noastre se transformă în experiențe fizice care se manifestă în viețile noastre. De exemplu, ele se pot transforma în sănătate sau boală și în experiențe de tot felul. Viața reprezintă o întâlnire la nivel fizic cu creațiile formelor-gând ale minții noastre din viețile noastre anterioare și din această viață. Dacă sunteți de părere că veți fi concediați de la locul de muncă și veți crede acest lucru destul de mult timp, veți crea situația perfectă pentru materializarea acestor gânduri.

Mintea Universală a transmis prin Edgar Cayce că pe acest plan există trei dimensiuni ale realității: Timpul, Spațiul și Răbdarea. Pe acest plan, trebuie să așteptăm cu răbdare ca formele noastre gând să fie transformate în materie. De asemenea, trebuie să avem credință, încredere și răbdare, mai presus de toate. Cu cât înaintăm în procesul evolutiv, cu atât mai repede gândurile noastre se vor manifesta devenind lucruri fizice tridimensionale. Într-un mod mistic, gândurile noastre se transformă în experiențe de viață. Aceasta este legea cauzei și a efectului sau legea karmei. Creăm lumina sau întunericul cu mintea noastră. Atragem, magnetizăm sau respingem experiențele din viața noastră cu puterea minții noastre.

Este important să se înțeleagă că există trei niveluri ale minții: Supraconștientul, conștientul și subconștientul. Majoritatea oamenilor nu realizează că în interiorul lor există o minte Supraconștientă. O altă denumire pentru aceasta este Mintea Universală. De aici provin informațiile pe care le-a primit prin channeling Edgar Cayce.

În viață, nu este suficient să creăm doar cu mintea conștientă, pentru că trebuie să învățăm să stăpânim și să controlăm subconștientul în scopul unei creări eficiente. În mod ideal, conștientul servește Supraconștiința, iar subconștientul servește conștientul. În acest fel, cele trei minți funcționează ca o singură minte integrată, așa cum funcționează treimea formată din Dumnezeu, Hristos și Duhul Sfânt.

Putem realiza cât de importantă este puterea minții atunci când ne gândim la o anumită persoană și aceasta ne telefonează imediat. Acesta este motivul pentru care oamenii vorbesc despre efectul celei de-a 100-a maimuțe, care spune că toate mințile sunt unite într-una singură. Pentru a avea o minte eficace, este esențial să ne stăpânim sentimentele și emoțiile, deoarece sentimentele și emoțiile controlate oferă o putere în plus gândurilor noastre.

În cazul în care nu este atent, un inițiat de nivel înalt sau un Maestru Ascensionat poate răni grav o persoană cu puterea gândurilor sale. Acesta este motivul pentru care trebuie să învățăm să fim invulnerabili în fața gândurilor altor persoane.

Este esențial să înțelegem că fiecare persoană își construiește propriul Ierusalim, că fiecare templu și biserică se ridică cărămidă cu cărămidă prin puterea minții sale. Fiecare dintre noi își construiește structuri spirituale proprii, clipă de clipă, zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună, an de an. Fiecare dintre noi urcă pe muntele spiritual prin puterea conștiinței și a minții sale.

Spiritul, Maeștrii Ascensionați și eu v-am împărtășit toate aceste lucruri pentru a vă reaminti că „Gândurile sunt lucruri și Mintea este Constructorul”. Cu puterea minții noastre colective vom putea crea cea de-a șaptea Eră de Aur și o civilizație de dimensiunea a cincea.

Gândurile sunt cele care vă creează realitatea. Dacă gândiți cu mintea Ego-ului Negativ veți trăi într-un iad auto-creat. Dacă veți gândi cu Mintea Spirituală veți trăi în Cer sau într-o stare de conștiință Cerească pe Pământ. Acest lucru se aplică chiar și pentru locul în care vă veți duce după ce veți muri din punct de vedere fizic. Bhagavad-Gita spune că locul în care plecăm după ce murim, este determinat de ultimul gând pe care îl avem în minte în acel moment. Posibilitatea de a fuziona cu Lumina pură a Lui Dumnezeu este determinată de conștiința și gândirea voastră. Dacă aceasta este materialistă, atunci ați putea deveni un Spirit legat de Pământ sau trimis într-o dimensiune inferioară, a realității. Dacă ultimul gând la nivel conștient și subconștient este axat numai pe Dumnezeu, atunci veți fuziona cu Lumina pură a Lui Dumnezeu și veți migra către o dimensiune superioară, a realității. După cum vedeți, mintea creează legătura și tot mintea creează eliberarea.

Mintea este cea care determină dacă vrem să avem sentimente și emoții negative tot timpul sau să trăim într-o stare continuă de iubire necondiționată, de iertare, de transcendență a dualității Ego-ului Negativ, de pace interioară și de lipsă de judecată asupra celorlalți. Sentimentele nu provin de la alte persoane sau situații din afară; ci provin din mintea voastră. Un sentiment negativ sau pozitiv vă poate conduce la robie sau la eliberare, în funcție de cum interpretați lucrurile.

Citatul de mai sus se aplică și la nivel energetic. Veți trăi în energie negativă sau pozitivă în funcție de cum gândiți, deoarece gândurile voastre sunt cele care creează tipul acestor energii. Veți trăi în lumină sau în întuneric, în funcție de modul în care gândiți. Veți trăi în fantezie, iluzie și Maya sau în adevăr, în funcție de modul în care gândiți. Veți fi ghidați de Sinele Superior sau de Sinele inferior, în funcție de modul în care gândiți. Tot din acest motiv aveți obiceiuri pozitive sau obiceiuri nesănătoase și vicii. Sunteți controlați de dorința sinelui inferior sau de dorința Sinelui Superior, tot după modul în care gândiți. Vă conduceți în mod corespunzător copilul interior sau sunteți conduși de către acesta prin modul în care gândiți. Puteți fi echilibrați sau dezechilibrați tot din acest motiv. Vă stăpâniți subconștientul sau vă stăpânește acesta pe voi, tot prin modul în care gândiți. Sunteți o victimă sau un Maestru în funcție de modul în care gândiți. Sunteți corecți cu Sine și cu Dumnezeu sau nu, în funcție de modul în care gândiți. Trăiți în atașament sau preferință în funcție de modul în care gândiți, și tot acesta va determina dacă veți suferi sau nu. Veți realiza Conștiința Prismei cu Spectrul Complet Integrat sau veți realiza Ego-ul Negativ sau sinele inferior în funcție de modul în care gândiți. Veți fi eliberați sau legați de Roata Renașterii în funcție de modul în care gândiți.

Gândirea este un factor de conducere al conștiinței, căci conștiința este cea care influențează totul. Darurile și abilitățile spirituale vor fi pure sau corupte și contaminate, în funcție de conștiința voastră și de modul în care gândiți. Cel de-Al Treilea Ochi va fi deschis sau închis în funcție de conștiința și gândirea voastră.

Sănătatea fizică sau lipsa acesteia va fi determinată de modul în care gândiți. Gândirea este cea care vă va determina să aveți o dietă sănătoasă, să faceți exerciții fizice și să ieșiți la aer proaspăt și soare în fiecare zi. Tot gândirea vă va determina nivelul de stres, relațiile și ceea ce se întâmplă în viața voastră, pozitivitatea sau negativitatea voastră, acumularea de sentimente si emoții negative în corpul vostru fizic, sumele de bani sau lipsa acestora, și așa mai departe.

Evenimentele din viața voastră sunt în cea mai mare măsură determinate de mintea voastră și de mintea colectivă. Atragem, magnetizăm sau respingem lucrurile prin modul în care gândim, ceea ce ne creează felul în care ne simțim, energia, comportamentul și sănătatea noastră și lucrurile care se manifestă în viețile noastre.

Modul în care interpretăm și percepem evenimentele din viețile noastre și perspectiva pe care o avem despre aceasta, fie că este vorba despre o creație personală sau una colectivă, este determinată de modul în care gândim.

Ceea ce vedem în viață este determinat de modul în care gândim, pentru că nu vedem cu ochii noștri fizici, ci cu mintea și conștiința noastră. Dacă sunteți un Maestru Ascensionat Integrat și sunteți îndrumați de Spirit și Suflet, Îl veți vedea pe Dumnezeu în toate lucrurile. Dacă sunteți conduși de Ego-ul Negativ și de personalitate, veți vedea doar corpuri fizice separate, și veți trăi doar pentru voi înșivă în loc să trăiți pentru Slava Lui Dumnezeu.

Locul și modul în care vă trăiți viața, orașul și țara în care locuiți, abundența de energie sau lipsa acesteia, odihna prin somn sau lipsa acesteia, visele pe care le aveți pe timp de noapte, darurile, talentele și abilitățile voastre și modul în care le utilizați, sunt conduse de conștiință și modul în care gândiți.

Mintea este cea care va determina dacă veți obține eliberarea din Roata Renașterii, după cum se spune în budism și cea care va stabili dacă vă veți realiza eliberarea, învierea, ascensiunea, iluminarea și așa mai departe. Chiar și alegerile pe care le faceți pentru a vă demonstra idealul pe Pământ, practicarea Prezenței Lui Dumnezeu, dacă veți medita sau nu, dacă vă veți menține mintea liniștită în timpul meditației, dacă veți fi leneși sau veți avea auto-control și disciplină în viață, precum și celelalte practici spirituale sunt conduse și determinate de gândirea voastră. Conștiința și mintea este cea care va determina procesarea progresivă a conștiinței, a relației cu Sinele, a oamenilor, și a tuturor experiențelor din viață. Conștiința și mintea este fundamentul vieții voastre spirituale. Există și alte practici spirituale care sunt separate de minte și sunt extrem de importante; însă, conștiința și mintea sunt cele care determină dacă veți urma aceste practici spirituale sau nu. În cazul în care o persoană meditează sau transmite prin channeling și nu își controlează mintea și emoțiile, se va rătăci pe calea sa spirituală. Același lucru este valabil și pentru călătoriile Sufletului, clarviziune, mediumitate și capacitatea de vindecare, deoarece mintea va crea haos în toate aspectele vieții și va contamina și corupe toate darurile care sunt separate de minte, deoarece acestea nu se pot separa de conștiință. Conștiința noastră este de fapt, vederea noastră, pentru că fiecare gând este o lentilă prin care vedem, deoarece mintea este cea care creează legături și tot mintea este cea care creează eliberarea în fiecare moment al vieții voastre.

Fundamentul întregii lucrări este calea Ascensiunii și învățăturile Maeștrilor Ascensionați. Oportunitatea vi s-a oferit, însă trebuie să aveți ochi pentru a vedea și urechi pentru a auzi. Permiteți-vă să vă bucurați pe deplin de experiența Lui Dumnezeu în Maniera Conștiinței Prismei cu Spectrul Complet Integrat așa cum v-a fost prezentată în acest capitol și vă veți accelera calea spre Ascensiune, calea spre inițiere și calea spre „Ascensiunea Integrată”. Făcând acest lucru, îl veți experimenta pe Dumnezeu în fiecare moment din viața voastră într-un mod care vi s-ar fi putut părea imposibil.

Puteți cumpăra cartea de aici: „Un nou curs de Miracole pentru Era Vărsătorului”

Articole similare

Top 5 cărți care ar merita să fie reeditate

Corina Moisei-Dabija

Călătorii literare cu Camelia Cavadia: „Orice carte e o călătorie, așa le-am privit mereu și exact așa o fac și acum”

Jovi Ene

Fragment în avanpremieră: ”Imperiul fetelor bătrâne”, de Liliana Corobca

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult