Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (21 – 27 noiembrie 2011)

-Bogdan-Blogul cu filme ne prezinta in maniera sa inconfundabila ultimul film al lui Almodovar, despre care a scris si Delia. El face comparatii cu fostele lui filme si incearca sa ne trezeasca interesul pentru inca o comedie tipica lui Almodovar (nu uitati ca toate filmele lui sunt recenzate si la noi pe site): Ceea ce este oarecum dezamăgitor este faptul că ai senzația de deja-vu de multe ori, dacă ai văzut întreaga filmografie a lui Almodovar. Să dau un exemplu: când Vera Cruz este violată de fratele vitreg al medicului Robert Ledgard, îți vine în minte scena clasică din „Kika” (la fel de grotescă). Chimia pe care a încercat să o însăileze Almodovar cu scena de sex dintre medic și pacientă trimite la “Matador”. Când le compari cu variantele originale, pricepi că un je-ne-sais-quoi a lipsit. De fapt, dacă stau să mă gândesc, Almodovar a încercat doar să se debaraseze de componentele melo- și dramatice care l-au caracterizat până acum, dar cu ceva mai mult efect.(…) Filmul este mai profund de atât. Dar despre asta, probabil peste ani.”

-Pe FilmSinopsis.ro, un interviu foarte interesant cu un actor pe care il apreciem si noi mult, Mimi Branescu. Iata raspunsul la una dintre intrebari: “FilmSinopsis:  Numiţi câteva filme de care nu v-aţi despărţi.

 Mimi Brănescu: Il postino, Goodbey girl, varianta cu Richard Dreyfuss,  Moromeţii.”

Un film care atrage din ce in ce mai mult atentia este “The Help”, unul dintre filmele care par a avea asigurat un succes (sa vedem cat de) mare la Premiile Oscar 2012. Despre el scrie si Klausen, care a fost impresionat: “Fara teama de a gresi, pot spune ca “The Help” este un film exceptional, cu un mesaj extrem de puternic, sau, mai bine spus, o marturie despre felul in care suntem, cu totii, construiti. Nu vorbeste despre un flagel al Americii, ci despre o meteahna a speciei umane. Cineva care a apreciat “The Blind Side” va aprecia , cu siguranta , si acest film.”

(Jovi)

Articole similare

Intimitate: ”Ninge la Iasnaia Poliana”, de Șerban Tomșa

Jovi Ene

Noul sezon (5) Black Mirror: inovații mai puține, dar mai mult sentiment

Jovi Ene

Interviu Augustin Cupșa: ”Pariul cu copilăria a fost pentru mine marele câștig al acestei cărți”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult