Concerte memorabile Recomandat

Alan Parsons Live Project / Madrid 14 mai 2004

Alan parsonsThe Alan Parsons Project a fost o fabuloasa trupă britanică de rock progresiv activă între anii 1975 și 1990. Trupa era formată din Eric Norman Woolfson (18 martie 1945 – 2 decembrie 2009), compozitor, textier, vocalist, producator executiv, pianist, la baza avocat de profesie si Alan Parsons (20 decembrie 1948), producător și inginer muzical de succes. Duo-ul a colaborat in decursul a 15 ani de muzică cu o varietate de artiști, cei mai des întâlniți fiind: Stuart Elliot, Ian Bairnson, Colin Blunstone si Chris Rainbow.

Ca de obicei, pentru detalii asupra formatiei si stilului muzical abordat, va indrum catre mama wiki.

Important de spus este faptul ca, in afara de un sound specific si (pentru mine) extrem de original si recognoscibil (se spune ca exista influente Pink Floyd – The Dark Side of the Moon, cu care Parsons a colaborat in calitate de inginer de sunet in 1973 si referinta ar fi  in special catre superba piesa Eye in The Sky), trupa este recunoscută pentru tematica albumelor-concept inspirate din lucrări literare, precum cele ale lui Edgar Allan Poe (vezi Raven), George Orwell, etc.

Albumele lor de studio, in ordine temporala sunt:

Alanparsons1Insa mai exista un album, “neoficial”, pe care il am si il tin la mare pret, “o opera rock”, Freudiana– 1990 – by Eric Woolfson si Alan Parsons, de pe care iata trei piese preferate:

Si imi completez lista preferintelor, cu piesa Vulture Culture, de pe albumul cu acelasi nume din 1984.

Trupa Alan Parsons Project (cu o singura exceptie) nu a cantat live de-a lungul existentei sale. Si aceasta pentru ca Woolfson si  Parsons s-au vazut pe ei insisi mai degraba drept compozitori si producatori – pe de o parte – si pe de alta, din cauza dificultatilor tehnice ce tin de posibilitatea reproducerii in direct, pe scena, a instrumentatiei complexe utilizate in studio. In anii 1990 lucrurile s-au mai schimbat, odata cu tehnologiile digitale. Cu ocazia aceasta, “The Alan Parsons Project” s-a lansat intr-un proiect live la Night of the Proms 1990 (chiar in momentele in care trupa se destrama), cu Woolfson prezent, dar in spatele scenei, ca tehnician si cu Parsons pe scena la mixer, cu exceptia ultimei piese cand a trecut la chitara acustica.

Eric_Woolfson1994 – o noua reincarnare a proiectului, Alan Parsons Live Project, cu Alan Parsons la chitara acustica, keyboards si voce! Aceasta trupa intreprinde concerte live si iata programul lor pentru anul 2013.

Noi va oferim  acum un Concert LIVE din Madrid, de pe 14 mai 2004, cu programul:

  • 1. I Robot
  • 2. Don’t Answer Me
  • 3. Breakdown / The Raven
  • 4. Time
  • 5. Psychobabble
  • 6. Limelight (cu Bonnie Tyler invitata speciala)
  • 7. Damned If I Do
  • 8. Sirius / Eye In The Sky

Puteti compara sunetul si orchestratia din studio de la Alan Parsons Project cu cele LIVE, la piesele EYE IN THE SKY si TIME.

In speranta ca ascultarea acestor piese si a acestor mari muzicieni va va face tot atat placere pe cata am eu de cate ori ma reintorc la ei, STAY TUNED!

Articole similare

La vida de los peces (2010)

Delia Marc

Source Code (2011)

Delia Marc

The Woman in Black 2: Angel of Death (2014)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult