Indignari saptamanale

“Dansez pentru tine” si natura erotica

Toţi cei de teapa mea, mi-am dat seama, latră precum câinii in pustiu sau, dacă preferaţi, în deşert. De aceea ajung la vechea mea întrebare reflexivă: à quoi bon? De ce te mai agiţi, de ce mai scrii ceea ce nu-ţi place, ceea ce te indignează, ceea ce te enervează? mă întreabă o voce pesimistă. Ca orice maşină şi fiinţa umana are nevoie de o ţeavă de eşapament dar la nivel mental prin care să elimine gazele toxice şi, astfel, să asigure buna funcţionare a motorului. Redescopăr în fiecare zi imensa plăcere a conaţionalilor mei faţa de circul sexy. Voyeurismul lor.

Şi cum poate fi făcută această observaţie atât de banală decât urmărind televizorul? Aproape fiecare televiziune comercială are spectacolul său de pseudo- reality show. False spectacole pentru că de obicei casele de producţii care realizează astfel de emisiuni angajează doi-trei tineri şi tinere lipsiţi de inhibiţii pentru a turna scenete fierbinţi, preludii studiate acompaniate cu replici de genul ah ce frumoasa ieşti, îţi place, zău, nu mă minţi? pentru a accepta fără crâcnire să defileze în chiloţi sub un potop de poşete cărate cu entuziasm proletar în cap de către pseudo-viitoarele soţii sau actuale logodnice sau chiar să primească cu detaşare brâncii care-i sunt aplicaţi cu spor de către două namile mascate cu burţi proeminente – bodigarzii .

Un actor îşi trădează soţia, o altă actriţă adunată de pe stradă cu o ispita lascivă, cu sutienul şi chiloţii la vedere, tot o actriţă de duzină. Lumea vrea să creadă (şi se uită) chiar dacă după terminarea emisiunii se anunţă faptul că personajele sunt fictive. Alt calapod: fata cuminte a unei familii din provincie pe care părinţii cred că au trimis-o la studii în Capitală este dată în urmărire şi este surprinsă în timp ce avea alte preocupări, întotdeauna de natură erotică (damă de companie, angajată la un salon de masaj, stripteoză practicând expunerea în cadrul unor şedinţe de videochat etc. niciodată simplă vânzătoare la Mall sau la Mc Donald’s- ul din cartier căci poate nu i-a plăcut cartea dar nici nu a vrut să-şi dezamăgească părinţii). O alta emisiune se grăbeşte să ne prezinte puşcăriaşele din România şi cum au ajuns acolo. Poveşti cutremurătoare, crime pasionale etc.

Emisiunea cu cel mai mare succes îl are, evident, Dansez pentru tine unde se combina tot felul de reţete pentru un rating cât mai viril. În ultima emisiune una din concurente a fost nevoită să ţopăie un dans ţigănesc iar cum coregrafii ştiau că ţigăncile au întotdeauna când dansează decoltee generoase, au îmbrăcat-o pe respectiva concurentă adecvat (mi-am adus aminte că aceasta îşi câştigase bruma de celebritate de până in acest moment 0 al carierei sale fiind asistenta lui Mircea Radu în cadrul unei alte emisiuni debile a cărui nume l-am uitat). Aceasta avea ce arăta, nu-i vorba. Şi chiar a făcut-o căci învârtelile nebune i-au scos la vedere un mamelon.

M-am întrebat daca a fost doar o mişcare bine gândită a celor de la Pro Tv pentru a mari audienţa sau doar un accident bine meşteşugit şi pus în scenă cu profesionalismul marca PRO. Singurul lucru care mi s-a părut normal a fost ruşinea fetei care dădea din colţ în colt la potopul de glumiţe deochiate ale prezentatorului şi membrilor juriului. Notele au fost foarte mari iar presa de scandal, cea care vinde într-o singură zi cât toată presa culturală într-un an, a jubilat şi a tipărit chiar pe prima pagina fotografia extrasă din imaginile în mişcare ale celebrului dans cu mesaje de încurajare (ceva de genul „cât de generoasă eşti Ionelo, dans cu sânii la vedere, mai vrem etc.”).


Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

Cred că această tendinţă este asemănătoare cu un drog, populaţiei i s-a injectat acest drog care-i produce plăcere (dar care drog nu o face iniţial?) iar acum mass-media, pentru a face cat mai mulţi bani din publicitate, introduce intravenos doze din ce in ce mai mari.

Sunt întru-totul de acord cu remarcile lui Christian Crăciun: „Una dintre instituţiile absurde ale absurdei noastre vieţi publice, la care revin adesea pentru că nu-i înţeleg sensul, este CNA. Dacă în ultimii 5 ani spaţiul audio-vizual românesc s-a degradat catastrofal, CNA-ul este un vinovat principal, dar el continuă să pape bugetul cu o seninătate admirabilă. În schimb, dă reglementări stupide. Un western clasic pe TVR1 (un post în degringoladă acută). Indicatorul: interzis sub 12 ani. Păi dacă nu vezi un western începând de pe la 10 ani, când să-l mai vezi? Să nu-mi spuneţi că îndeamnă la violenţă. În nici un caz mai mult decât poveştile horror Soacra cu trei nurori sau Capra cu trei iezi.” Este adevărat, trebuie interzisă vizionarea westernurilor de către minori dar încurajată vizionarea sânilor şi preludiilor sexuale din cadrul emisiunilor de gunoi. Nu de alta dar să ştie şi cei mici ce-i aşteaptă.

Doresc:

  1. Un reality show la grădiniţă pentru a observa cum se bat, cum comunică şi ce aere îşi dau odraslele celebrităţilor din România;
  2. O emisiune la o mănăstire, să vadă şi poporul cum şi cu cine şi-o trag călugării/ călugăriţele;
  3. O emisiune de/cu bătăi în trafic.

Articole similare

Stahanovismul fotografic

Codrut

Să ne indignăm împreună!

Codrut

Michael Jackson-51 de ani

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult