Filme Filme americane

Un film bun de divertisment în timpul zborului: The Spy Who Dumped Me (2018)

The Spy Who Dumped Me (2018)
Regia: Susanna Fogel
Distribuția: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Gillian Anderson

Nu sunt un mare amator al vizionării filmelor în timpul zborurilor, dar am făcut o excepție în timpul recentei mele călătorii intercontinentale de mai bine de zece ore. “The Spy Who Dumped Me” mi s-a părut exact potrivit pentru a mă distra două ore cu pauze scurte pentru servirea băuturilor și a mesei. Nu m-am înșelat. Comedia de acțiune regizată de Susanna Fogel este amuzantă, sexy și în mod rezonabil de bine scrisă, astfel încât nu am avut impresia că inteligența mea a fost insultată sau că prestigiul personal a fost pus în pericol împărtășind cu voi prietenii că am văzut-o și că mi-a plăcut.

Audrey și Morgan (Freeman, dar nu cel care credeți) sunt două tinere pe la vreo 30 de ani din LA, care nu prea reușesc să se împlinească în viețile personale sau profesionale, și care se trezesc brusc implicate (din cauza ‘fost’-ului uneia dintre ele, bineînțeles) într-o intrigă violentă de spionaj internațional.

Nu durează mai mult de câteva minute pentru ca ușoara comedie californianană să se transforme într-un blockbuster de acțiune care le va purta pe eroinele noastre în mai multe orașe fotogenice din Europa, și pentru ca cele două fete pașnice și într-un fel amuzante să devină mașini ucigașe care concurează cu 007 sau eroii lui Tom Cruise în numărul de cadavre lăsate în urmă. Toate acestea, cu zâmbete nevinovate și umorul care transformă lipsa de înțelegere a lumii exterioare de către (majoritatea) americanilor într-un subiect de comedie, de atunci când Mark Twain a inventat genul de călătorie americană comică în lume.

Combinația dintre filmul de acțiune (foarte) violent și filmele de călătorie europene, avându-le pe cele două fete californiene ca eroine principale, funcționează destul de bine. Nimic nu este excepțional în acest film, dar totul se petrece într-o atmosfera plăcută, fără a pretinde că este altceva decât divertisment. Mila Kunis și Kate McKinnon sunt perfect potrivite pentru misiunea încredințată, iar prezența pe ecran a lui Gillian Anderson este un bonus. Îndrăznesc să recomand acest film pentru orice zbor în avion pe care îl veți face în viitorul apropiat, și poate, de asemenea, chiar dacă nu zburați, ci doar vă place să vizionați din când în când comedii de acțiune.

Nota: 7/10

Articole similare

Gradina placerilor lumesti, de Joyce Carol Oates

Dan Romascanu

Prin blogosfera literara (18 – 24 iulie 2011)

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefila (30 septembrie – 6 octombrie 2013)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult