Filme Filme americane

Tom și Jerry cu mai multe victime decât Rambo: The Spy Who Dumped Me (2018)

The Spy Who Dumped Me (2018)
Regia: Susanna Fogel
Scenariul: Susanna Fogel, David Iserson
Actori: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Sam Heughan

Cel mai recent film al regizoarei Susanna Fogel este, așa cum putem intuit din trailer, dinamic, neverosimil, comic și extrem de violent. Acţiunea se declanșează atunci când protagonistele decid să incendieze lucrurile lui Drew (fostul prieten al Milei Kunis în film, respectiv al lui Jennifer Aniston în viaţa reala). De aici și până la o excursie neprevăzută în Europa (Viena, Paris, Amsterdam, Praga și Berlin) nu lipsește decât ultima dorinţă a unui muribund.

Personajele au complexitatea specifică desenelor animate, iar acţiunea oscileaza între comedie bufă, thriller cu Sylvester Stallone și calificările la Campionatul European de gimnastică. Totul presarat cu romantism adolescentin.

Surprinde ușurinţa cu care scenariștii ucid (scena din restaurantul vienez are la fel de multă compasiune precum un film de Quentin Tarantino), schingiuiesc și ologesc personajele. Afinitatea spectatorilor pentru cruzime devine subiectul unei secvenţe (probabil o autoironie), dar acest lucru nu contrabalansează excesul din celelalte scene.

Se remarcă o paletă variată de clișee de care filmul dispune pe toată durata sa, uneori voluntar (americanii sunt naivi și fac exces de arme, nimeni nu îi remarcă pe canadieni, est europenii se pricep la gimnastică), alteori involuntar (agentul cu aspect de model este bun la inimă și corect din cale-afară, iar cel mai puţin atrăgător este rău intenţionat și meschin).

În aceste condiţii, nu ne putem aștepta ca jocul personajelor să strălucească iar regia să ne ofere subtilităţi. Ne bucură însă ritmul alert, acţiunea captivantă, autoironia și faptul că filmul trece testul Bechdel din primele minute.

Nota: 6/10

Articole similare

Tom Sawyer (2011)

Delia Marc

Argo (2012)

Delia Marc

Miss March (2009)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult