Filme Filme europene

Taxi 5 (2018) – condus de un șofer Uber

Taxi 5 (2018) – condus de un șofer Uber
Regia: Franck Gastambide
Distribuţia: Franck Gastambide, Malik Bentalha, Bernard Farcy, Sabrina Ouazani
Scenariul: Luc Besson, Franck Gastambide, Stéphane Kazandjian

Sylvain, un poliţist parizian cu o afinitate pentru mașini puternice, este detașat în Marsilia din cauza unei escapade amoroase cu soţia unui superior. Scenariul celui de-al cincilea film din seria Taxi se sprijină pe umor burlesc, personaje conturate în tușe groase, naţionalism francez și verosimilitate de tip Tom și Jerry.

Protagonistului îi revine sarcina de a prinde o banda de hoţi de bijuterii, cu ajutorul unei echipe de poliţiști care generează o bună parte din comicul filmului. În sprijinul lui Sylvain vine și un șofer de Uber pe nume Eddy (personaj interpretat de Malik Bentalha – probabil cel mai credibil și autentic rol al filmului), iar mașina care conduce acţiunea este chiar taxiul din primul film al seriei.

Principala sursă de umor o reprezintă personajele: primarul orașului – un bufon cu cravată, Eddie – cuceritor de la secvenţa de streaptease și până la cererea în căsătorie (culminand cu jocul de-a v-aţi ascunselea), poliţiștii – pe cat de neverosimili, pe atât de comici și mai ales italianul Rachid – patron de pizzerie, agricultor, organizator de evenimente culturale și altele.

Cu toate că unele acţiuni sunt cusute cu aţă albă, iar altele sunt de-a dreptul grotești sau naive, Taxi 5 va reuși să îl amuze chiar și pe cel mai sceptic spectator.

Imaginea, sunetul, scenografia și montajul sprijină povestea care pare scrisă de niște scenariști cel puţin sub influenţa muzelor.

Taxi 5 nu e recomandabil persoanelor cu un apetit pentru cinematografia suedeză, celor care nu gustă desenele animate cu Goofy ori criticilor de film. Pentru toţi ceilalţi, poate fi însă la fel de savuros ca o cutie de popcorn.

Nota: 6.5/10

Articole similare

Clooney și Roberts nu sunt suficienți pentru a salva acest film: Ticket to Paradise (2022)

Dan Romascanu

Femeia împotriva cutumelor ancestrale: In Search (2018) la One World Romania 12

Delia Marc

Better Living Through Chemistry (2014)

Andreea Andrusca

1 comment

Radu 2 iunie 2018 at 13:51

Faină recenzia. Absolut convingătoare! Must see.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult