Filme Filme americane

Suspansul durează cât timp durează convorbirea telefonică: The Call (2013)

The Call (2013)
Regia: Brad Anderson
Distribuția: Halle Berry, Evie Thompson, Abigail Breslin

Thriller-ul de acţiune ‘The Call’ care are loc în Los Angeles aduce în centrul acţiunii o categorie de oameni care apar rareori pe ecrane în majoritatea filmelor care se ocupă cu munca poliţienească – cei care răspund la apelurile de urgenţă. Scenele de deschidere ale filmului fac o treabă excelenţă nu numai în descrierea atmosferei şi a tehnologiei (la nivelul anului 2013) la centrul de răspuns al numărului de urgenta 911 din Los Angeles, ci şi în definirea atribuţiilor, responsabilităţilor, calităţilor profesionale şi umane necesare oamenilor ale căror voci le auzim primele când suntem în situaţia (de multe ori extremă) de a face un apel de urgenţă. Este un început bun pentru un film de acţiune interesant, care ar fi putut fi chiar foarte special. Din păcate, regizorul Brad Anderson şi echipa sa nu au reuşit să facă din el acel film special.

Dezvoltarea povestirii este destul de interesantă. Jordan Turner (Halle Berry în rol principal) este o operatoare telefonică de urgenţă cu experienţă, care a făcut o greşeală fatală returnând un apel într-o situaţie care a dus la răpirea şi uciderea tinerei care iniţiase apelul. Multe luni mai târziu, se află într-o situaţie care pare a fi similară cu incidentul care continuă să o urmărească zi şi noapte. Este ocazia ei de a repara lucrurile şi de a salva vieţi. Dialogul dintre operatoare şi adolescenta răpită încuiată în port-bagajul maşinii răpitorului este bine construit, creează şi menţine suspans.

Problema este că autorii scenariului nu au îndrăznit să construiască tot filmul sau majoritatea filmului în cadrul apelului în sine. La un moment dat s-ar putea să fi simţit că coincidenţele acumulate nu mai puteau susţine povestea şi au oprit apelul. Din acel moment, filmul a devenit doar unul dintre aceste multe thriller-uri de acţiune în care oamenii obişnuiţi devin eroi neaşteptaţi. Problema este că, pentru a face că acestea să se întâmple, autorii scenariului au trebuit să inventeze mai multe alte situaţii coincidentiale, plus să construiască unele motive pentru a explica faptele răpitorului. Toate acestea sunt lucruri obişnuite în filmele de acţiune, nimic deosebit sau foarte interesant.

Halle Berry joacă bine, aşa cum o face mereu, dar pare să fie în pericol de a acumula roluri care seamănă prea mult unul cu celălalt. Restul este doar un alt film de acţiune, în special în ultima treime din timpul de proiecţie. Chiar păcat pentru un film care promitea atât de mult la început. Thriller-ul bun despre respondenţii de urgenţă urmează să fie făcut altă dată.

Nota: 6/10

Articole similare

Încet cu mașina pe scări…: Ex Machina (2015)

Ionut Banuta

Prin blogosfera cinefila (2 – 8 decembrie 2013)

Jovi Ene

,,Am culoare pe dinăuntru, unde contează’’: The Hate U Give (2018)

Albert Dascălu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult