Filme Filme americane Recomandat

Last Night (2010)

Last Night (2010)
Regia: Massy Tadjedin
Distributia: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes, Guillaume Canet

Am ales Last Night mai mult pentru una dintre actritele mele favorite, Keira Knightley, fara sa cunosc prea multe din amanuntele povestii. Am descoperit insa o impletitura de povesti de dragoste si de adulter, un mix al sentimentelor umane autentice, o poveste de viata profund reala, care se poate intampla oricaruia dintre noi. Si care, in multe cazuri, chiar se intampla, ne impresioneaza si ne influenteaza vietile.

Este esential sa va prezint succint cele patru personaje in jurul carora se disputa raspunsul la o intrebare esentiala: cat de mult ne influenteaza intr-o relatie oficializata pasiunile temporare fata de alte persoane? El-sotul pare un barbat serios, implicat in cariera profesionala pe care si-o construieste cu migala si care presupune, pe langa treburile zilnice, si deplasari in interes de serviciu impreuna cu colegii sai (si, mai important in raport cu povestea noastra, cu colegele sale).

 

Keira Knightley

Ea-sotia (exasperant de naturala Keira) este free-lancer si scriitoare, astfel incat are tot timpul din lume pentru a-si gasi preocupari interesante si a-si face ganduri cu privire la presupusele aventuri ale sotului sau. O simpla acuza adusa intr-o seara sotului declanseaza poate intrerupatorul care il tinea in loc si ne dezvaluie natura casniciei lor: a intervenit monotonia, iubirea desi exista s-a transformat intr-una prieteneasca, iar gesturile lor de „acasa” au devenit liniare, fara farmec si fara surprize.

In acest context, apar „intrusii”: ea (Eva Mendes), colega lui de serviciu, il cucereste incet la plecarea intr-o delegatie de cateva zile, iar rezistenta lui pare ca se spulbera in fiecare clipa; el, Alex (interpretat de simpaticul Guillaume Canet) revine din Franta exact in momentul declick-ului pentru a-si exprima dragostea fata de Ea-sotia si a-si cere iertare pentru momentele de la Paris, cand era prea preocupat de propria persoana. Dimineata, pare ca „noaptea trecuta” a fost o eliberare a ambilor soti, dar si momentul lamuririi adevaratelor sentimente.

Gandurile ii vor purta mereu spre aceasta noapte, asupra lucrurilor care s-au petrecut sau care se puteau intampla, daca actiunile ii purtau spre alte zari. Si, cautand cu atentie in trailer, am descoperit ca: „o persoana poate fi fericita, dar in acelasi timp poate fi supusa tentatiei”. O analiza profunda asupra monotoniei casatoriei si a consecintelor acesteia asupra sotilor care se iubesc cu adevarat. Sa nu uit, in incheiere, replica mea favorita: „Ce n-as da sa ma satur de tine!”.

Nota: 8.5/10

Articole similare

Diavolul şi ucenicul său : Nae Ionescu-Mihail Sebastian, de Marta Petreu

Jovi Ene

I, Tonya (2017)

Ion Dobrovolschi

O bună educație: L’enfant sauvage (1970)

Dan Romascanu

2 comments

Rontziki 10 iulie 2011 at 13:03

Văzut, plăcut 🙂 Toţi au jucat cu mare artă!
Guillaume Canet rămâne unul din preferaţii mei, chiar dacă în filmul ăsta nu a fost aşa simpatic ca de obicei :))

Reply
mihaela 10 iulie 2011 at 13:32

Un film care merita sa fie vizionat. Mi-a placut foarte mult Guillaume Canet (este prima oara cand îl vad într-un film!) si desigur, Keira Knightley.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult