Filme Filme americane

L.A. în flăcări: Hotel Artemis (2018)

Hotel Artemis (2018)
Regia: Drew Pearce
Distribuția: Jodie Foster, Sofia Boutella, Dave Bautista, Jeff Goldblum

Sunt destul de multe motive pentru care ‘Hotel Artemis’, filmul lansat în 2018 și regizat de debutantul Drew Pearce, ar merita să fie văzut. În primul rând distribuția, în care Jodie Foster apare pentru prima dată după cinci ani de pauză (precedentul ei film era tot o distopie sci-fi de acțiune – Elysium), dar și Jeff Goldblum, Sofia Boutella și alții. Design-ul și cinematografia așa cum le putem ghici din afișe și din ‘trailere’ sunt interesante și este clar că s-au investit în ele și bani și talent. Ideea este destul de originală și multe dintre personajele care apar pe ecran aduc cu ele povesti interesante. Și totuși, filmul dezamăgește. Cred că problema principala este în scenariu. Conceptul este insuficient dezvoltat și mulți dintre eroi dispar înainte că să avem timp să ne pese de ei. Majoritatea filmelor care ies astăzi din studiourile americane suferă de boala lungimii, cu adaosuri de multe minute, uneori zeci de minute, care prelungesc inutil timpii de vizionare. ‘Hotel Artemis’ suferă de boala inversă, cea a scurtimii. La mai puțin de 90 de minute de proiecție efectivă, filmul nu apucă să spună ceea ce ar avea, poate, de spus, și raportul dintre scenele de conținut și cele de acțiune este excesiv de dezechilibrat în favoarea acțiunii, care ea însăși este violentă,  dar nu suficient de spectaculoasă sau de originală.

Los Angeles, Cetatea Îngerilor anului 2028 este în flacări, demostrații și confruntări violente opun poliția și armata populației răzvrătită contra corporațiilor și a crizei economice și ecologice. Criminalii controlează străzile. Aprovizionarea cu apă este sistată, penele de curent revin tot timpul și circulația este interzisă nopțile. ‘Infirmiera’, o femeie destul de în vârstă (Jodie Foster machiată pentru a părea mai bătrână) îngrijește de Hotel Artemis, mobilat în stil ‘Art Deco’ care este de fapt un spital care-i îngrijește pe criminalii răniți. Destinul aduce în aceeași noapte în hotel doi frați gangsteri care dăduseră o spargere, o ucigașă plătita, șeful rănit al Mafiei locale care este și proprietarul hotelului și o polițistă grav rănită și ea care este legată de biografia infirmierei și de evenimente tragice petrecute cu decenii în urma. Confruntările sunt inevitabile și soarta instituției care era un fel de oază de armistițiu în care armele și conflictele sunt lăsate la intrare este pusă sub semnul întrebării.

Calitățile cinematografice și decorurile cu stil ale filmului nu sunt suficiente pentru a compensa lipsa de consistență a povestirii. Nici măcar personajul principal, al Infirmierei nu reușește să convingă, deși beneficiază de majoritatea timpului pe ecran și de interpretarea actoriceasca lui Jodie Foster. ‘Hotel Artemis’ pare mai degrabă o schiță a unui film distopic de acțiune decât filmul însuși. Cred că numai spectatorii interesați doar de scenele de acțiune violentă vor ieși mulțumiți, poate, de la vizionare. Pentru asta nu trebuie atât talent actoricesc și pentru creat decoruri. Ceilalți, adică noi vom aștepta filmul complet.

Nota: 5/10

(Sursă fotografii: IMDb.com, 255review.com)

Articole similare

Două mame pe o insulă: Yuhi No Ato (2019)

Dan Romascanu

The Soloist (2009)

Delia Marc

Friends with Benefits (2011)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult