Filme Filme americane

The Baby (HBO Max, 2022), o comedie neagră despre fricile materne

The Baby (HBO Max, 2022)
Creatori: Lucy Gaymer; Sian Robins-Grace

Actori: Sinéad Cusack, Isy Suttie, Michelle de Swarte

Maternitatea este acea perioadă din viața unei femei pe care societatea, cultura mondială, cinematografia încearcă din răsputeri să o romanțeze, să o împodobească cu extrem de multe funde roz, obținând exact inversul. Tot mai multe femei au fobii cu privire la tot ce înseamnă nașterea și creșterea unui copil. Adevărul e că acest proces cere ani de răbdare, multă energie investită și zero garanții că nu o vei da în bară. Cu toate acestea, maternitatea chiar poate fi o perioadă în care să crești alături de copilul tău, să crești în cel mai frumos mod posibil.

Comedia „The Baby”, care urmează să apară pe HBO Max, creată de Lucy Gaymer și Sian Robins-Grace, este o adevărată parabolă a tot ce înseamnă frici cu privire la rolul de mamă. Natasha este un bucătar șef talentat, o adevărată carieristă și… o femeie furioasă că toate prietenele ei au devenit mame, iar atenția s-a mutat pe odraslele lor. Totodată, eroina noastră este o egoistă desăvârșită, făcând anumite glume despre copii, pe care nici o mamă nu le-ar gusta pe deplin.

Decisă să își pună mințile în ordine, aceasta ajunge să fie, nevoită, mamă surogat pentru un bebeluș care, la propriu, i-a căzut în brațe. De când cunoaște acel copil începe să perceapă pericolul din spatele acestuia.

„The Baby” nu este un horror în stil clasic. Îmi permit, mai degrabă, să cred că e vorba despre drama depresiei postnatale, în care o groază de femei sunt prinse în capcană, iar copilul din cea mai adorată ființă poate deveni un adevărat rival.

Miza acestui serial, cred eu, nu e de a speria spectatorul, or de a-l îngrozi pe marginea a tot ce înseamnă maternitate. Mai degrabă, cred eu, e de a ridiculiza oarecum impasurile pe care o mamă le traversează, un fel de a lua la mișto, pe alocuri nepotrivit, din punctul meu de vedere. Natasha este o femeie modernă, child free, care se bucură de viață și nu vrea să se despartă de acel stil nonșalant de a fi pe care îl are. Iată de ce, nu își înțelege pe deplin prietenele care fie au, fie vor copii. Ajunsă în postura de mamă, aceasta învață să se redescopere, iar faptul că acel copil căzut din cer e cel puțin înspăimântător, nu îi taie din elan.

Cred că aș putea pune semnul egalității între stilistica acestui serial și unele romane de groază ale lui Stephen King. Un amalgam de emoții care o să vă încerce de la un capăt la altul, de la furie la frică, groază, pe alocuri greață.

„The Baby” e un serial pentru spectatori care nu sunt pudici, care nu au tendința de a desena în culori pastelate. Jocul artistic al actorilor, felul în care s-au împletit acțiunea și suspansul – iată câteva dintre motivele care mă fac să recomand acest serial. Aveți grijă, însă, la așteptări, deoarece e genul de film „love – hate”.

Disponibil pe HBO Max din 24 aprilie.

Nota: 7/10

(Sursă fotografii: HBO.com)

Articole similare

Seducerea Linei Wertmüller: Mimì metallurgico ferito nell’onore (1972)

Dan Romascanu

Arthur Newman (2012)

Andreea Andrusca

The Change-Up (2011)

Mihaela

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult