Filme Filme americane Recomandat

Drive (2011)

Drive (2011)
Regia: Nicolas Winding Refn
Distributia: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Ron Perlman

In mod sigur, ‘Drive’ este un thriller. Un tip diferit si neasteptat de thriller. Oricine a vazut acest film isi va aminti poate linia povestii si cateva secvente ale actiunii, unele dintre ele extrem de violente. Spectatorii isi vor aminti in primul rand cele doua personaje principale si povestea lor de dragoste aproape ireala, isi vor aminti privirea calma si concentrata a lui Ryan Gosling (nu aflam niciodata numele personajului, el este doar Soferul) care se transforma in tandrete ori de cate ori intalneste zambetul controlat al lui Irene (Carey Mulligan). Un sarut urmat de o ucidere violenta, acesta este singurul contact fizic dintre cei doi pe parcursul filmului.

Pot trece mai mult de 30 de minute pentru ca spectatorul sa realizeze despre ce este vorba in film, dar apoi lucrurile devin clare. Este cea mai neobisnuita si cea mai frumoasa poveste de dragoste pe care am vazut-o in ultima vreme, deghizata intr-un violent film de actiune. El este un cascador si un potential pilot de curse care nu ajunge insa pe circuitele de curse, in schimb conduce pentru jefuitori, ajutandu-i sa scape de la locul infractiunii. Ea este vecina lui, are un copil, iar sotul se afla in inchisoare.

Cand lucrurile par a se indrepta spre o drama domestica situata in zonele de periferie din Los Angeles, sotul se intoarce din inchisoare, intra in incurcaturi si Soferul este singurul capabil sa il ajute. Sau il poate conduce spre destinul sau. Din acest moment, a doua jumatate a filmului devine una dintre cele mai violente pe care le-am vazut pe ecrane in ultima vreme, intr-o realizare a regizorului Nicolas Winding Refn in stilul cinematografic al anilor ’70 amestecat cu traditionalele curse de masini.

Interpretarea sincera si simpla si aparitia zilnica a personajelor principale fac violenta (si exista destula violenta!) si mai impresionanta. Cu toate acestea, impresia generala pe care ‘Drive’ mi-a lasat-o este ca aceea ca este unul dintre cele mai sensibile filme vazute in ultimul timp, cu sentimente si emotii care apar dintr-un loc foarte neasteptat.

Singura mea problema este ca nu stiu cui ar fi recomandat acest film. Amatorii de filme de actiune risca sa-l gaseasca putin sentimental, iar cei de filme romantice pot fi socati de violenta sa. Tuturor, le recomand sa incerce!

Nota: 8/10

Articole similare

O dramă cu părinți și fii. „Tata mută munții” (2021)

Corina Moisei-Dabija

Destinul tragic al unei femei care a fost și regină: Mary Queen of Scots (2013)

Dan Romascanu

Cats & Dogs – The Revenge Of Kitty Galore (2010)

Delia Marc

2 comments

m@ri@n 11 ianuarie 2012 at 17:04

Scena din lift e memorabila si pe langa personaje, publicul atent cred ca va retine si coloana sonora (excelenta)

Reply
Jovi 15 ianuarie 2012 at 09:08

Am vazut si eu filmul, dar nu l-am mai comentat intrucat mi se pare suficienta recenzia lui Dan.
Un film destul de intunecat, dar acesta este si scopul, povestea din film avea nevoie de altceva: nu este nici clasica poveste de dragoste (Marian are dreptate, scena din lift este superba), nu este nici asteptatul, dupa titlu, cel putin, film de curse de masini.
Inceputul m-a cucerit si asa a curs apoi tot filmul: un Driver foarte calculat, reuseste cursa perfecta pentru a scapa niste talhari care tocmai terminasera o spargere in miez de noapte. Ryan Gosling perfect. Nota 9 de la mine 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult