Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: A doua carte a micului magician

A doua carte magician”A doua carte a micului magician. Trucuri inedite”, de Jon Tremaine

Editura Litera, București, 2011
Traducere din limba engleză: Mira Velcea

Acum ceva timp vă scriam o mică prezentare a primei cărți a micului magician, pe numele ei ”Cartea micului magician”, de Joe Fullman, apărută tot la Editura Litera. Cum am fost entuziasmat, cum am considerat că acea carte mi-a lipsit mie atunci când eram copil și cum am scris despre ea că ea ”este pasul necesar pentru pregătirea momentelor de magie, pentru dobândirea de noi abilităţi şi, de ce nu, pentru o nouă pasiune importantă a copilului”, am considerat normal ca la Bookfest să pun mâna pe a doua carte a seriei, intitulată, cum altfel, ”A doua carte a micului magician”, de data aceasta semnată de Jon Tremaine.

A doua carte a micului magician respectă întocmai structura primei cărți: 1. Pregătire (uneori, va fi nevoie să faci unele pregătiri înainte de a executa trucul); 2. Grade de dificultate (pe parcursul cărții, trucurile devin tot mai dificile, așa că fiecare scamatorie primește un număr de stele în funcție de gradul de dificultate. Două înseamnă foarte ușor, iar șase – foarte greu); 3. Recuzită (ai nevoie mereu de ceva: de bancnote sau de monede, de carton, plic sau lipici, de batistă sau de o baghetă magică, de un creion, agrafe sau o foarfecă); 4. Etape și ilustrații (Pas cu pas, atât instrucțiunile, cât și ilustrațiile, te vor ajuta să faci fiecare truc); 5. Ponturi (Indiciile și ponturile oferite te vor ajuta să execuți mai bine trucurile).

A doua carte magician2

Și, să nu uităm!, paginile preferate ale adulților, cele în care facem cunoștință cu cei mai fascinanți și mai iscusiți magicieni și aflăm ce trucuri senzaționale au executat. Iată un exemplu: Trucul cu frânghia. Howard Thurston (1869-1936), un magician din statul american Ohio, a făcut cel mai mare turneu de magie al timpurilor sale. El a avut nevoie de o caravană formată din zece mașini pentru a-și transporta recuzita. Thurston executa faimosul truc cu frânghia, în care capătul unei funii era aruncat în sus și rămânea acolo. Un bărbat se cățăra pe această frânghie și dispărea. Acest truc a fost executat prima oară în India în jurul anului 1800.”  Interesant și impresionant, nu?

A doua carte a micului magician” continuă aventura copilului dvs. prin lumea magiei și va fi, cu siguranță, fascinat de unele trucuri care îi reușesc chiar lui. Dar, pe de altă parte, sunt destule dintre trucurile magice ce nu ne reușesc nici nouă, pentru că multe dintre ele necesită atât de multă îndemânare încât realizarea lor, chiar departe de perfecțiunea unui adevărat magician, a fost peste puterile noastre. Merită însă încercat, iar copilul va fi încântat de fiecare nouă reușită în ale magiei.

Puteți cumpăra cartea acum, de pe site-ul Editurii Litera.

Articole similare

Fără tine, noi nu existăm, de Suki Kim

Jovi Ene

Top 10 locuri de vizitat în Atena

Jovi Ene

Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, de Tatiana Niculescu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult