Carti Carti pentru copii Recomandat

Cartea micului magician, de Joe Fullman

cartea micului magician„Cartea micului magician. Trucuri nemaipomenite”, de Joe Fullman

Editura Litera Internaţional, Bucureşti, 2009

Copiii sunt înnebuniţi după magie şi magicieni şi poate că fiecare dintre noi a visat atunci când eram mici că vreodată, cândva, în viitorul apropiat sau mai îndepărtat vom fi magicieni, iluzionişti, clovni, mentalişti sau prestidigitatori. Chiar dacă nu ştiam prea mult, la acea vreme, despre ce trebuie să facem în această privinţă sau diferenţele din enumerarea de mai sus. Eram fascinaţi, dar prea puţini dintre noi au trecut de primii paşi în ale magiei, spre a o dezvolta în viaţa adultă. Pentru că magia necesită perseverenţă, îndemânare şi inteligentă, este necesar să o începem de mici, să ne mişcăm rapid mâinile şi să fim suficienţi de inteligenţi pentru a impresiona pe oricine (exemplul elocvent e frenezia publicului pentru magicienii prezenţi la „Românii au talent”).

Aşadar, primul pas al copilului meu (dar care poate deveni şi al copilului dvs.) a fost achiziţionarea unei cărţi de magie pentru cei mici, intitulată sugestiv „Cartea micului magician”. Subintitulată „Trucuri nemaipomenite”, această carte ne poartă prin lumea magiei amatoare, trecând de la scamatoriile cu cărţi de joc la trucurile cu monede şi sfori, de la prestidigitaţie la magia minţii, prin diferite grade de dificultate (sunt trucuri care se fac la prima vedere, sunt trucuri care mi-au ieşit după mai multe încercări).

În cele două imagini de mai jos, aveţi prima magie, cu cărţi de joc, din carte:

_748_Page_1_748_Page_2

Şi splendoarea apare imediat, pentru că, instantaneu, copilul dvs. este fascinat de fiecare pagină în parte. Pentru că, dacă va persevera, el va învăţa peste 50 de trucuri cu care îşi poate surprinde prietenii şi familia (primul lucru pe care l-a făcut fiul meu a doua zi dimineaţa după ce am primit cartea a fost să îşi impresioneze bunica, uimită desigur, cu o scamatorie cu cărţi).

Pentru fiecare scamatorie, vei fi ghidat pas cu pas, atât de ilustraţii, cât şi de instrucţiuni scrie. Ponturile îl vor ajuta să înveţe scamatoriile mai bine şi mai repede, iar istoria magiei (prezentată din pagină în pagină) vă va aduce în faţă cei mai iscusiţi magicieni ai tuturor timpurilor:  primul magician sub numele de Jean Eugene Robert-Houdin, levitaţiile lui David Blaine sau cunoscutul iluzionist David Copperfield. Nu sunt uitate nici informaţiile inedite precum istoria cărţilor de joc (inventate, unde altfel?, decât în China), cel mai vechi truc din Egiptul antic, Harry Houdini sau despre capitala magiei, Las Vegas.

Nu e de ajuns pentru un magician să fie îndemânatic, aşa cum scriam mai sus. El trebuie să fie şi un bun actor şi să ştie să îşi distreze publicul. Dar cartea „Cartea micului magician” este pasul necesar pentru pregătirea momentelor de magie, pentru dobândirea de noi abilităţi şi, de ce nu, pentru o nouă pasiune importantă a copilului.

Puteţi cumpăra cartea acum, de pe site-ul Editurii Litera.

Articole similare

Prin blogosfera literara (19 – 25 septembrie 2011)

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefilă (16 – 22 mai 2016)

Jovi Ene

Prin blogosfera literară (7 – 13 septembrie 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult