Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Frankenstein (1931)

Articol publicat de Jovi pe 26 Noiembrie 2010
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Frankenstein (1931)
Regia: James Whale
Distributia: Colin Clive, Mae Clarke, John Boles, Boris Karloff, Edward Van Sloan

Frankenstein este un personaj care se identifica cu filmele horror si sunt putini pasionati ai cinematografiei care sa nu ii cunoasca fata, alura sau unul din multele filme care il au ca personaj principal. Chiar daca imi aduc aminte de vizionarile succesive a reeditarii din 1994, cu Robert de Niro ca interpret principal, un film care a reusit sa impresioneze datorita transpunerii unei povesti vechi cu mijloacele moderne ale efectelor vizuale speciale, trebuie sa pornim la istorisirea povestii lui Frankenstein de la filmul din 1931, regizat de James Whale si avandu-l in rolul principal al monstrului pe Boris Karloff.

Boris Karloff

Dupa multi ani de la aparitie, figura acestui monstru nu mai este atat de inspaimantatoare, insa in epoca si multi ani dupa aceea machiajul lui Jack Pierce aplicat asupra lui Boris Karloff (un adevarat maestru al filmelor horror) a fost foarte laudat, reusind sa transforme un actor destul de simpatic intr-un monstru, inspaimantator, intunecat, cu reactii inexplicabile si imposibil de controlat, de la uciderea unei fetite pe malul lacului, care dorea doar sa se joace cu el, pana la atacul asupra celor care l-au creat, desi crima impotriva slujitorului lui Frankenstein pare perfect justificata in raport cu modul in care se comporta cu el.

Povestea se deruleaza in acelasi tipar al crearii unui personaj ciudat, in speranta ca un nou capitol important se deschide in istoria stiintei: nasterea unui om compus din bucati moarte, componente a unor oameni diferiti. Experimentul reuseste, dar el nu mai poate fi controlat, cauza fiind probabil “creierul” acestui personaj devenit malefic, imprumutat de la un criminal feroce. El este rau, malefic, ingrozitor pentru anumite persoane nu pentru ca a fost creat asa, ci pentru ca devine un om fara a fi invatat ce inseamna aceasta, ce presupune, nu cunoaste notiuni de baza precum binele si raul. Ii plac florile, le miroase, dar in acelasi timp ineaca fara a gandi pe copilul care i le-a daruit. Interpretarea lui Boris Karloff este aici exemplara si da acestui film propria nota de prestanta.

Nota: 7.5/10

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium