Stiri

Sâmbătă, Festivalul Internațional de Film NexT anunță câștigătorii celei de-a cincea ediții!

Sâmbătă, 9 aprilie,  Festivalul Internațional de Film NexT va anunța filmele câștigătoare ale celei de-a cincea ediții. Însă, până la ora 19:30 când va avea loc gala de închidere, toți spectatorii NexT sunt așteptați cu mic, cu mare la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu și Mansarda Cărturești cu filme pentru copii, scurtmetraje în premieră absolută, seminarii și nu numai.

Ziua de sâmbătă începe la Cinema Scala de la ora 11.00 cu NexT Kids, un scurt program de filme și un lung program de jocuri pentru copii. Ajuns la cea de-a doua ediție, programul NexT Kids a pregătit multe suprize pentru cei mici iar anul acesta se mândrește și cu prezența unor invitați speciali. Anna Bergmann, autoarea filmului Hokus Pokus, va pregăti pentru tânărul public o mini-lecție de cinema și animație. Regizoarele Cristina Iliescu și Stanca Radu au creat Filmminimo, o companie de producție de filme educative pentru copii care își propune să realizeze o serie de scurtmetraje cu teme inspirate din programele școlare de la grădiniță și școală. Cele două vin la NexT Kids cu filmul Experimentul timp, primul lor scurtmetraj pentru copii. Dr. Ilinca Cioculescu, fondatoarea adăpostului Toboc-Tei pentru cai abandonați, se va alătura publicului NexT Kids cu multe povești despre cai și copii.

Morgen

Programul de sâmbătă va continua la Cinema Scala cu secțiunea Festival Friends II, prezentată și anul acesta de HBO. Dedicată în mod special filmelor realizate de  apropiații Societății Culturale NexT, proiecția Festival Friends va cuprinde, printre alte titluri, două filme în premieră absolută: Camelia, ultimul scurtmetraj al regizorului Marian Crișan și Film pentru prieteni, realizat de Radu Jude. Din program nu vor lipsi filmele Good Bye Mr. Nice Guy (r. Ana Ilieșiu, Matei Branea), Draft 7 (r. Luiza Pârvu) și Numărătoare manuală (r. Daniel Sandu).

La Cinema Elvira Popescu, după reluarea programului IV de compeție, va fi proiectat filmul regizorului Marian Crișan: Morgen. Premiat deja la diferite festivaluri internaționale, Morgen este cel de-al doilea lungmetraj de debut prezentat în cadrul secțiunii Și ei eu fost NexT Generation, de la ora 17:30, sâmbătă la Elvira Popescu.

Good Bye Mr. Nice Guy

Ultima zi de seminarii NexT la Mansarda Cărturești îi aduce în fața publicului pe Marie Dubas și David Collins (producătorul musicalului Once, câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun cântec original în 2008) la seminarul de producție de film, de la ora 10:00. Discuțiile la Mansarda Cărturești vor continua cu seminarul de critică despre “Cum poate un tânăr să devină critic de film azi? 10 ponturi despre ce să nu faci ca începător când scrii despre filme, dacă vrei să-ți construiești o carieră în domeniu. Maratonul de seminarii NexT 2011 se va încheia sâmbătă cu prezentare Berlinale Talent Campus, susținută de Matthijs Wouter Knol despre beneficiile networking-ului”. Seminariile NexT sunt prezentate de JTI și recomandate de Decât o Revistă.

Gala de închidere a celei de-a cincea ediţii a festivalului, va avea loc la Cinema Scala, sâmbătă, 9 aprilie, începând cu ora 19:30, și va dezvălui marii câştigători ai premiilor NexT din acest an. Iar de la ora 20.30 publicul NexT va putea viziona toate filmele câștigătoare.

Articole similare

Lansare carte “Te voi gasi”, de O.G. Arion

Jovi Ene

Vreme ploioasa in mai. The Rain: Sezonul 2 si multe altele!

Jovi Ene

Lectura de Joi #4 – 20 august 2015, de la ora 19:00

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult