Stiri

Program ICR Tel Aviv in luna martie 2012

1. Baritonul Ionuţ Pascu în „Lucia di Lammermoor”, pe scena Operei Israeliene din Tel Aviv, Sâmbătă, 10 Martie 2012 – Sâmbătă, 24 Martie 2012, la Centrul de arte performative.

Baritonul român Ionuţ Pascu, prim solist al Operei Nationale din Bucuresti, va interpreta rolul Enrico Ashton, rol principal masculin.
Rolul principal feminin, Lucia, este interpretat de soprana română Elena Mosuc, solistă a Operei din Zurich.

Baritonul Ionut Pascu (n. 1977, Constanta) este muzician si prim solist al Operei Nationale din Bucuresti. A absolvit cursurile universitare ale Universitătii de Muzică din Bucuresti în anul 2001 si de la vârsta de 23 de ani si-a început cariera artistică la Opera din Constanta interpretând roluri în „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart si „La bohème” (Marcello) de Giacomo Puccini.

De asemenea a fost distribuit în diverse roluri în „Il Trovatore” (Count di Luna), „Le nozze di Figaro” (Figaro), „Madama Butterfly” (Sharpless), „Cavalleria Rusticana” (Alfio) si „Carmen” (Escamillo) precum si în „Die Fledermaus” (Dr. Falke, Eisenstein), „Die Zauberflöte” (Papageno) si „Das Land des Lächelns” (Gustl). A făcut numeroase turnee în Olanda, Germania, Korea, Italia, Macedonia, Ungaria si Albania. Din octombrie 2005, baritonul Ionut Pascu îsi desfăsoară activitatea la Opera din Bucuresti. Pe lângă cariera sa de cântăret, a absolvit cu succes si studiile pentru a deveni dirijor, la Conservatorul „G. Verdi“ din Milano.

Soprana Elena Mosuc (n. 1964, Iaşi) este solistă a Operei din Zurich (www.mosuc.com). A făcut studii muzicale în orasul natal, mai întâi la Școala Populară de Artă, apoi la Conservatorul “George Enescu”. Chiar înainte de terminarea studiilor universitare, a apărut pe scena Operei iesene în roluri complexe si solicitante precum Regina Noptii, Lucia, Gilda si Violetta. În 1990 (anul în care a fost admisă la Conservator), ea a câstigat Premiul I la exigentul concurs muzical international ARD organizat la München, iar în anul următor a triumfat si în competitia de la Monte Carlo. În ultimii ani, Elena Mosuc s-a dovedit a fi o soprană de exceptie, una dintre cele mai versatile si mai expresive din lume. Prestatii de senzatie în rolul Reginei Noptii la Amsterdam, Berlin, Londra, Paris, Roma, Tokio si Shanghai au fost urmate de succese răsunătoare la Opera Bavareză de Stat din München cu rolurile titulare din Lucia di Lammermoor, La Traviata, Răpirea din Serai.

2. Tenorul Bogdan Zahariea, stagiu de pregătire şi recitaluri de operă în Israel.

Organizatorii stagiului (o luna) si a recitalurilor sunt: Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, Opera Israeliană din Tel Aviv si  Rose Music Library din Ierusalim

Artist participant: Tenorul Bogdan Zahariea (n. 1979), solist al Operei naţionale din Timişoara, este absolvent al Universităţii de arte „George Enescu” din Iaşi (2008, master, 2006, licenţă) şi a urmat cursuri de master class cu Ludovic Spiess, Mariana Nicolesco şi Corneliu Murgu. A susţinut concerte în Austria, Germania, Elveţia, Franţa, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Israel etc.

Bogdan Zahariea va lua lecţii de canto şi va urma un program de pregătire tehnică la Ierusalim şi Tel Aviv, va fi inclus în proiecte care se vor desfăşura la Opera din Tel Aviv în această perioadă (repetiţii, repetiţii generale cu public, spectacole mai mici). Va avea totodată posibilitatea de a stabili contacte profesionale cu nume importante ale scenei muzicale israeliene şi cu muzicieni din străinătate, invitaţi să concerteze în Israel în aceeaşi perioadă.

PROGRAMUL CONCERTELOR:
13.03.2012, orele 20:00, Ramat Eshkol / Ierusalim
Arii şi duete din opere
Participă: Bogdan Zahariea – tenor, Sofia Lishinski – mezzo soprană,  Marina Ieretzki – pian
• 20.03.2012, orele 20:00, Teatrul Karov / Tel Aviv
Romanţe şi fragmente din opere celebre
Participă: Bogdan Zahariea – tenor, Ramona Zaharia – mezzo soprană, Octavian Vlaicu – bas, Ana Donose – soprană, Sofia Lishinski – mezzo soprană, Ionuţ Pascu – bariton, Bella Steinbuk – pian
• 27.03 2012, orele 20:00, Ramat Eshkol / Ierusalim
Pianul şi vocea
Participă: Svetlana Bendikova – soprană, Bogdan Zahariea – tenor, Gabriel Yakubov – bass, Bella Steinbuk – pian, Marina Ieretzki – pian

Direcţia artistică şi prezentarea concertelor va fi asigurată de Mircea Cantacuzino, director „Rose Music Library” /Jerusalem Foundation / Primăria Ierusalim.

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: The Witcher, Ozark, The Christmas Chronicles, House of Cards, Chilling Adventures of Sabrina, 1983: Primul serial original polonez Netflix, Maniac, The Protector

Jovi Ene

O lume Super9. Se apropie Festivalul Internațional de Artă făcută de Adolescenți!

Jovi Ene

Facem inimile să bată la unison, numai în Orășelul „O inimă de Broscuță”!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult