Stiri

Netflix lanseaza Top10.Netflix.Com

Ne bucurăm să lansăm “Top10 on Netflix” – un nou website care va include liste globale și la nivel de țară ale celor mai populare titluri de pe serviciul nostru.

În fiecare marți, vom publica noul nostru „Top 10 pe Netflix” săptămânal bazat pe numărul de ore de vizionare din săptămâna anterioară, de luni până duminică, atât pentru titlurile originale, cât și pentru cele licențiate. Listele au fost împărțite după cum urmează: liste internaționale Top 10 pentru Filme (în limba engleză), TV (în limba engleză), Filme (în alte limbi decât engleza) și TV (în alte limbi decât engleza) și clasamente pentru peste 90 de țări. Deocamdată site-ul este disponibil în engleză și în spaniolă, însă anul viitor vor urma și alte limbi.

Tuturor unităților de măsură pe care le-am iubit: povestea noii noastre liste săptămânale „Top 10 pe Netflix”

„Absurd.” „O aiureală.” „Pe alese.” „Neauditat.” De-a lungul anilor, am primit feedback de tot felul cu privire la acești parametri. Așa că, vara aceasta, ne-am întors la planșetă, iar astăzi ne face plăcere să anunțăm „Top 10 pe Netflix”, un nou site care cuprinde liste săptămânale, la nivel internațional și pe țări, cu cele mai populare titluri difuzate în cadrul serviciului nostru.

În fiecare marți, vom publica noul nostru „Top 10 pe Netflix” săptămânal, bazat pe numărul de ore de vizionare din săptămâna anterioară, de luni până duminică, atât pentru titlurile originale, cât și pentru cele licențiate. Listele au fost împărțite după cum urmează: liste internaționale Top 10 pentru Filme (în limba engleză), TV (în limba engleză), Filme (în alte limbi decât engleza) și TV (în alte limbi decât engleza) și clasamente pentru peste 90 de țări. Deocamdată site-ul este disponibil în engleză și în spaniolă, însă anul viitor vor urma și alte limbi. 

Aceste liste săptămânale se adaugă rândurilor zilnice Top 10 pe țări pe care le-am introdus pe Netflix anul trecut, care, de acum, se vor baza tot pe numărul de ore de vizionare. Așadar, indiferent dacă te gândești să cauți după Top 10 pe Netflix sau dacă răsfoiești direct în cadrul serviciului nostru, îți va fi incredibil de ușor să vezi ce vizionează ceilalți. 

Nu am uitat nici că fanilor le place să urmărească cele mai populare filme și seriale din toate timpurile. Așa că, pe măsură ce noile titluri devin hituri, vom actualiza și listele generale pe care le-am publicat pentru prima dată luna trecută. Acestea se bazează pe numărul total de ore de vizionare pentru fiecare titlu în primele 28 de zile de la lansarea pe Netflix. 

Poți găsi aici mai multe informații despre metodologia noastră. Pentru că raportarea ne aparține, am angajat firma independentă de servicii de contabilitate EY pentru a verifica parametrii aleși, raportul rezultat urmând să fie publicat în 2022. 

Să identifici cea mai bună metodă de a măsura succesul în cazul difuzării online nu este tocmai simplu și nici nu există o unitate de măsură perfectă. Parametrii clasici, precum succesul la box office sau cota de audiență (creată pentru a-i ajuta pe cei din publicitate să înțeleagă succesul în televiziunea clasică), nu sunt relevanți pentru majoritatea serviciilor de difuzare online, printre care se numără și Netflix. După ce am analizat diverse variante, credem că implicarea măsurată cu ajutorul orelor de vizionare este un indicator decisiv pentru popularitatea unui titlu, la fel cum este și satisfacția generală a abonaților, care este importantă din perspectiva retenției în cazul serviciilor bazate pe abonament. În plus, numărul de ore de vizionare corespunde modului în care entitățile terțe măsoară popularitatea, include revizionarea (un indicator important care arată bucuria simțită de abonați) și poate fi măsurat într-o manieră consecventă în diverse companii. 

Pe de altă parte, înțelegem că numărul de ore de vizionare avantajează serialele și filmele mai lungi. Pentru că este dificil să surprinzi nuanțele diferitelor tipuri de divertisment folosind o singură unitate de măsură, vom publica ocazional și liste specializate, de exemplu pentru cele mai bune lungmetraje documentare sau reality-show-uri, producții pe care abonații noștri le apreciază, dar care sunt mai puțin vizibile în cadrul acestor liste. Poate că unii se vor întreba de ce nu măsurăm și numărul de persoane care vizionează până la sfârșit un serial sau un film. Chiar dacă cineva ratează finalul unui episod dintr-un serial de 10 ore (poate pentru că începe să-i plângă copilul sau pentru că devine prea preocupat de persoană de alături) sau nu vizionează genericul până la sfârșit, ori vizionează din nou o scenă de mai multe ori, în loc să reia întregul film, considerăm că toate aceste momente trebuie adăugate în favoarea titlului respectiv. 

Acesta este un important pas înainte pentru Netflix, pentru creatorii cu care colaborăm și pentru abonați. Oamenii își doresc să înțeleagă ce înseamnă succesul în lumea difuzării online, iar aceste liste oferă cel mai limpede răspuns la această întrebare din cadrul industriei. Însă cel mai mult ne dorim ca noua noastră listă săptămânală Top 10 pe Netflix să ajute fanii să descopere noi povești și să se alăture conversației, indiferent dacă este vorba despre noua pasiune pentru șah a unui prieten, despre valoarea unui won sau despre ultimele informații legate de ce se mai întâmplă cu „pisoii și pisicuțele”. 


Top 10 Informații De Reținut În Legătură Cu Lista Noastră Săptămnală Top 10

Iată cele mai importante 10 lucruri de reținut în legătură cu metodologia din spatele Top10.Netflix.com:

  1. Clasamentele sunt realizate în funcție de numărul de ore de vizionare pentru fiecare titlu, adică numărul total de ore pe care abonații le petrec vizionând un sezon dintr-un serial sau un film (inclusiv dacă este vorba despre cele trei ori în care ai vizionat o anumită scenă din Sex Life). 
  2. Măsurăm numărul de ore de vizionare din cursul unei săptămâni, de luni până duminică, listele fiind publicate în ziua de marți a săptămânii următoare. 
  3. Publicăm patru liste săptămânale internaționale: Filme (în limba engleză), TV (în limba engleză), Filme (în alte limbi decât engleza) și TV (în alte limbi decât engleza). În fiecare listă, vom afișa și numărul de ore de vizionare din săptămâna respectivă pentru fiecare titlu.
  4. De asemenea, publicăm două liste Top 10, pentru Filme și TV, pentru peste 90 de țări (aceleași care beneficiază de rândurile Top 10 în cadrul Netflix). Și aceste liste reprezintă clasamente în funcție de numărul de ore de vizionare (chiar dacă, la nivel de țară, nu vom afișa numărul de ore de vizionare pentru fiecare titlu).
  5. Fiecare sezon al unui serial este evaluat separat, așa că este posibil să vezi pe listă sezonul 2 sau 3 din Stranger Things
  6. Toate titlurile, indiferent de gen, sunt eligibile pentru aceste liste: seriale și filme, titluri pentru copii și familie, producții Netflix sau licențiate.  
  7. Chiar dacă am lansat site-ul azi, 16 noiembrie, listele noastre Top 10 și informațiile legate de numărul de săptămâni în care un titlu s-a aflat în Top 10 sunt raportate la data de 28 iunie 2021. 
  8. În plus, prezentăm și Topul 10 al Celor mai populare Filme (în limba engleză), TV (în limba engleză), Filme (în alte limbi decât engleza) și TV (în alte limbi decât engleza) de pe Netflix din toate timpurile, în funcție de numărul total de ore de vizionare din primele 28 de zile de la lansarea pe Netflix.
  9. Raportarea săptămânală este rotunjită la 10.000 pentru a compensa pentru eventualele variații ale conectivității la internet din întreaga lume.  
  10. Am angajat firma independentă de contabilitate EY pentru a verifica noua noastră metodologie, raportul rezultat urmând să fie publicat în 2022.

Articole similare

Rezidențe internaționale de creație audiovizuală de la Slon. Proiecție de scurtmetraje, ediția 2018

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (11 – 17 decembrie 2017)

Jovi Ene

Final de sezon – două filme cehe la început de săptămână

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult