Stiri

Lansarea cărţii „Ferestre către copiii noștri”, de Violet Oklander

AfisA3_ferestre_catre_copii_webVă invităm miercuri, 24 iulie 2013, ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona la lansarea cărţii „FERESTRE CĂTRE COPIII NOŞTRI – Gestalt-terapie pentru copii şi adolescenţi”, scrisă de Dr. Violet Oklander şi publicata de editura Herald în colecţia „Psihoterapia”. ( http://goo.gl/zMtEm )

„FERESTRE CĂTRE COPIII NOŞTRI. Gestalt-terapie pentru copii şi adolescenţi” este rezultatul muncii de colaborare dintre Editura Herald şi Societatea de Gestalt Terapie din România.

„Faceţi o pauză pentru a vă aminti de propria copilărie şi de luptele care se dădeau în voi pentru a înţelege lumea oamenilor mari! Această carte poate fi o fereastră către copilul din interiorul vostru, ca şi o fereastră către copiii alături de care staţi” – Barry Stevens

În cadrul acestei întâlniri, invitaţii noştri ne vor împărtăşi din experienţa lor bogată în terapia Gestalt, ajutându-ne astfel să ne familiarizăm, printr-un contact direct, cu ce înseamnă să lucrezi cu copiii. Evenimentul include discuţii şi prezentări interactive pentru o mai bună înţelegere a practicilor gestalt şi pentru a descoperi cu ajutorul specialiştilor invitaţi partea practică a cărţii.

La eveniment vor fi prezenţi invitaţii :

  • Miruna Techera, psihoterapeut format în Gestalt terapie, formator şi supervizor în SGTR
  • Lect. univ.drd. Celestina Dumitriu, psihoterapeut autonom format în Gestalt terapie
  • Tientan Alice Ling, psihoterapeut autonom format în Gestalt terapie, Psiholog clinician sub supervizare
  • Gabriela Deniz, editor Herald şi psiholog

Moderator: Andreea Tincea, PR Editura Herald

Cartea autoarei Dr. Violet Oaklander identifică şi oferă posibilităţi creative de a utiliza instrumente clare de decodare a lumii infantile şi a căilor de acces către universul lor (desenul, modelajul, poveştile, marionetele, experienţele senzoriale etc.).

„Această carte este o prezentare inedită de tehnici extrem de variate de lucru cu copiii şi chiar o invitaţie la a descoperi altele noi – o manieră de a onora astfel creativitatea fiecăruia dintre noi.”

– Tatiana Chicu, Societatea de Gestalt Terapie din România

Dr. Violet Oaklander a crescut singură trei copii, are un doctorat în psihologie şi două masterate: în consilierea familiei şi copilului, şi în educaţia specială a copiilor cu probleme emoţionale şi dizabilităţi de învăţare. A predat în universităţi americane, a condus Centrul pentru Terapia Copilului şi Adolescentului din Hermosa Beach, California, iar în prezent este directorul Institutului care îi poartă numele şi este membră a comunităţii de specialişti în Gestalt Terapie din Los Angeles.

Prin publicarea acestui volum, Editura Herald întăreşte experienţa de publicare a colecţiei „PSIHOTERAPIA”.  Situate între tradiţie şi inovaţie, cele 15 titluri publicate

  • înfăţisează elementele cheie ale principalelor şcoli de psihoterapie
  • prezintă arta practicării fiecărui tip de terapie în parte
  • discută în detaliu atât experienţa terapeutului, cât şi pe cea a pacientului 

Scrise de specialişti de renume în domeniul Terapiei şi Consilierii, cu o îndelungată practică la catedră şi în cabinet, lucrările descriu tehnicile şi abilităţile psihoterapeutice prin intermediul exerciţiilor, studiilor de caz, tranzacţiilor, jocurilor şi scenariilor.

Bazate pe o viziune cuprinzătoare asupra vieţii, metodele psihoterapeutice permit omului contemporan să-şi trăiască viaţa cu o mai mare conştientizare şi înţelegere.

………………………………………..

Participarea este liberă.
Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu interes!

Partenerii media & culturali: Radio România Cultural, România Liberă, Ziarul Ring, Copilul.ro, MămicaMea.ro, Gratuitor.ro, Calendar Evenimente, Filme-Cărţi.ro, PrWave, UrbanKid.ro, 4Arte.ro, Bookblog.ro, Hyperliteratura.ro, Booktopia.ro, AgenţiadeCarte.ro, RegieLive.ro, Studenţie.ro, Bookuria.info, Zibo.ro, TrăieşteConştient.ro, OraşulMeu, BigCityLife.ro, Tati.ro, ÎnJoacă.ro, Melc-Codobelc.ro, PărinţiAutentici.ro, CentrulVechi.ro, Artline.ro, TotuldespreMame.ro, SR-Club of Serial Readers, AstroCafe.ro, Doctor.ro, Bookmag.ro, PoveştideCălătorie.ro

AfisA3_ferestre_catre_copii_web

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (18 – 24 aprilie 2016)

Jovi Ene

Lansare de carte: ”Epistolar genevez. Student în Occident”, de Codruț Constantinescu

Jovi Ene

Cea de-a cincea ediție a Revelionului ca Altădată are loc În Culise

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult