Stiri

Lansare de carte in prezenta autorului: Originea lumii, de Jorge Edwards

Editura ART, Institutul Cervantes şi Ambasada Republicii Chile în România vă invită joi, 5 aprilie, ora 19.00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5), pentru a lansa, în prezenţa lui Jorge Edwards, volumul Originea lumii.

Cu participarea extraordinară a Excelenţei Sale, Doamnei María Eliana Cuevas, Ambasadoarea Republicii Chile în România

Participă:

Laura Albulescu
Iulia Popovici
Ema Stere
Juan Carlos Vidal

Traducere simultană.

 

Jorge Edwards, Originea lumii

Într-o zi bună zi, Felipe Díaz, un intelectual chilian strălucit, angajat politic, dar aventurier, afemeiat şi petrecăreţ, este găsit mort în apartamentul său din Paris de către doctorul Patricio Illanes. Acesta, un tip sever, mai în vârstă, are un mariaj fericit cu Silvia, mult mai tânără decât el, amândoi fiind prieteni apropiaţi ai lui Felipe.

Pornind de la această moarte suspectă şi de la o vagă suspiciune, care ia proporţii în mintea bătrânului medic, se ţese emoţionanta poveste a unei iubiri ascunse şi a unei gelozii incontrolabile, desclanşându-se astfel un adevărat demers detectivistic: bătrânul investighează atât viaţa lui Felipe, cât şi pe cea a Silviei, dar şi cotloanele neumblate ale sinelui, care adăpostesc o pasiune defulată.

Patricio ajunge pe un teritoriu imprevizibil şi alunecos, unde raţiunea, care îl stăpânise mereu, pare că se pierde pentru totdeauna. Finalul este unul surprinzător atât pentru el, cât şi pentru cititor, prins în labirintul fantasmelor.

Traducere din limba spaniolă de Luminiţa Marcu
paperback, 200 p, 130×200 mm
ISBN: 978-973-124-719-9
Preţ: 19 lei

De acelaşi autor, la Editura ART a mai apărut:

Casa lui Dostoievski

Chile, după al Doilea Război Mondial. Un tânăr scriitor, Poetul, îşi împarte viaţa între băutură, flirturi şi prietenii cu personaje colorate ale boemei literare. Îndrăgostit de frumoasa Teresa, o întâlneşte din nou în anii ‘60, la Paris, unde cei doi trăiesc o pasiune clandestină.

Chile, după al Doilea Război Mondial. Un tânăr scriitor, Poetul, îşi împarte viaţa între băutură, flirturi şi prietenii cu personaje colorate ale boemei literare. Îndrăgostit de frumoasa Teresa, o întâlneşte din nou în anii ‘60, la Paris, unde cei doi trăiesc o pasiune clandestină.

Din Europa ajunge la Havana, într-o Cubă revoluţionară, unde regimul Castro înfierează intelectualii ca „burghezi contrarevoluţionari”, iar scriitorii sunt obligaţi să-şi facă autocritica. Se întoarce definitiv în Chile, chiar în momentul instaurării dictaturii lui Augusto Pinochet. Epoca Allende se sfârşise, iar universul său nu va mai fi niciodată la fel.

Casa lui Dostoievski a primit Premiul Iberoamerican de Proză Planeta–Casamérica 2008.

„O celebrare a dragostei care transcende şi opera, şi politica, şi timpul. Începe senin şi se termină cu gemete.”

Letras Libres

Traducere din limba spaniolă şi prefaţă de Ileana Scipione

Colecţia Biblioteca Ideală
paperback, 432 p, 120×180
ISBN 978-973-124-448-8

Preţ: 28,95 lei

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 24 – 26 decembrie 2010

Delia Marc

Câteva știri din lumea filmului românesc (26 noiembrie – 2 decembrie 2018)

Jovi Ene

De azi până pe 26 septembrie, un nou sezon din Caravana Metropolis- cinema la Brașov

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult