Stiri

Lansare de carte – Geshe Rabten, „Meditaţia şi viaţa cotidiană”

Editura Herald şi Centrul de Înalte Studii Tibetane – Elveţia
Vă invită la o lansare de carte de excepţie:
Geshe Rabten, „Meditaţia şi viaţa cotidiană”

Invitaţi:
Gonsar Tulku Rinpoche – Director spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elveţia)
Rabten Tulku Rinpoche – Centrul de Înalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elveţia)
Venerabilul Yeshe Zampo – Călugăr la Mănăstirea Rabten Choeling (Elveţia)
Mircea Costin Glăvan – traducător
Aurelian Scrima – directorul Editurii Herald

Moderator: Igor Mocanu (PR Executiv – Editura Herald)

Data: Luni, 12.09.2011
Ora: 17h00
Librăria Cărtureşti Verona
Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti

GESHE RABTEN RINPOCHE s-a născut în Tibet în 1920 şi a fost un Maestru de meditaţie deplin realizat. În 1964 devine unul din asistenţii de filozofie ai S.S. Dalai-Lama. A scris un număr mare de cărţi importante asupra Dharmei. El a fondat în Europa mai multe centre unde se studiază buddhismul tibetan: Rabten Choeling în Elveţia, Tashi Rabten în Austria, Ghe Phel Ling în Italia, Centrul Tibetan în Germania. Se poate spune, pe drept cuvânt, că Geshe Rinpoche a fost principalul fondator al unei tradiţii pure şi complete a Dharmei în Europa.

Cartea de faţă cuprinde două învăţături de mare însemnătate: „Stările conştiinţei” şi „Meditaţia şi viaţa cotidiană”. Stările conştiinţei tratează despre unul dintre subiectele cele mai importante ale buddhismului. Mintea sau conştiinţa nu este o simplă temă comună religiilor şi filozofiilor, ci reprezintă, de fapt, punctul central al tuturor trăirilor noastre, însăşi caracteristica ce distinge fiinţele de restul fenomenelor existente. Cea de a doua parte a volumului, Meditaţia şi viaţa cotidiană, conţine instrucţiuni indispensabile tuturor celor care doresc să se dedice în mod serios practicii meditaţiei. Graţie măiestriei sale pedagogice, Gueshe Rabten a creat o metoda clară şi accesibilă, la îndemâna oricărei persoane ce se dedică practicii.

De acelaşi autor, la Editura Herald:
„Un lama tibetan în căutarea adevărului – Viaţa şi învăţătura unui Maestru de meditaţie”, traducere de Mircea Costin Glăvan, Colecţia Himalaya, 2010;
„Comorile Dharmei”, Traducere de Mircea Costin Glăvan, Colecţia Himalaya, 2004.

Alte noutăţi din Colecţia Himalaya:
Baird T. Spalding, „Vieţile Maeştrilor”, 2011; Sogyal Rinpoche, „Cartea tibetană a vieţii şi a morţii”, 2011; Rechung Dorje Tagpa, „Milarepa – Marele yoghin tibetan”, 2011; Gonsar Rinpoche, „Esenţa doctrinei buddhiste”, 2010; Gonsar Rinpoche, „Buddhismul şi viaţa”, 2009.

Articole similare

Concurs de debut organizat de Editura Polirom, ediția 2017

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (27 august – 2 septembrie 2018)

Jovi Ene

Ce putem vedea nou pe Netflix în acest weekend

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult