Stiri

Gorillaz si Elliot Brown in competitia Videoclip & Advertising- Anim’est 2011

La Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est 2011, 25 de titluri internaţionale concurează pentru câştigarea Premiului pentru Cel mai Bun Videoclip. Cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun Clip Publicitar se anunţă si ea strânsă, 27 de spoturi fiind supuse atenţiei Juriului.

Dacă în 2010, în competiţie se aflau clipuri realizate pentru formaţii precum Massive Attack sau The Editors, şi în acest an publicul Anim’est va putea urmări, la cinema sau în cadrul proiecţiei speciale din Club Control, piese ale unor nume importante ale scenei muzicale. On Melancholy Hill este al doilea videoclip de pe albumul Plastic Beach al formaţiei Gorillaz. Clipul este regizat de Jamie Hewlett- Zombie Flesh Eaters şi Pete Candeland de la Passion Pictures, o renumită companie de producţie care se poate mândri recent cu un Oscar pentru  Cel mai bun Scurtmetraj de Animaţie, acordat filmului The Lost Thing.

And And al lui Toru Matsumoto, regizat de Mirai Mizue, prezent în competiţia de scurtmetraj din acest an cu Tatamp, The Music Scene, al artistului Blockhead (r. Anthony Francisco Schepperd), sau Flush, interpretat de Losers (r. Tom Werber) sunt alte câteva titluri din competiţia de Videoclip.

România este reprezentată de Anton Octavian, unul dintre obişnuiţii competiţiilor Anim’est, realizatorul videoclipului The Ship, al britanicilor de la The Mantra ATSMM şi de Delirium Tremens, al artistului Elliot Brown, regizat de Dan Vezenţan, un videoclip retro-decadent în cate etichetele cântă, sticlele şi paharele dansează, iar băutura susţine entuziasmul petrecăreţilor.

Prezenţă românească importantă şi în competiţia de Advertising. Dintre cele 27 de clipuri publicitare selecţionate, 6 sunt producţii autohtone: Evoluţia al animatorului Dan Munteanu (Monoplan), Ghost Island Trailer, regizat de Ciprian Chivari, aflat în competiţia de scurt-metraje româneşti în 2010 cu Al nouălea limb, Faringosept – Ora de muzică, Mărgăritar – Basorelief zahăr brun şi Star – Popcorn microunde, trei spoturi cunoscute publicului şi realizate de Andrei Brovcenco, unul dintre co-proprietarii studioului bucureştean de animaţie 3D Framebreed şi spotul Festivalului Internaţional de Film NexT 2011, a cărui animaţie este realizată de Matei Branea, un obişnuit al competiţiei de Clip Publicitar şi unul dintre membrii juriului Anim’est 2008.

Din juriul secţiunii Videoclip & Advertising fac parte, în acest an, Tobias Gundorff Boesen, câştigătorul de anul trecut al Premiului pentru Cel mai Bun Videoclip, pentru Out Of The Forrest – The National Slow Show; Hypno (Bogdan Moldoveanu), unul dintre cei mai activi şi mai apreciaţi regizori de clipuri publicitare din România, şi cel care semnează regia spoturilor oficiale Anim’est din 2008 până în prezent, şi Dj Vasile (Lucian Stan), unul dintre artiştii care au pus bazele muzicii electronice în România, membru fondator al trupei Shukar Collective, un proiect revoluţionar care explorează ritmurile tradiționale ale ursarilor prin tehnici moderne de sampling digital.

Pe lângă proiecţiile din sălile de cinema, în două calupuri separate, titlurile selecţionate în competiţia Videoclip & Advertising vor putea fi urmărite în seara de joi, 13 octombrie, în clubul oficial al festivalului, Control. Proiecţia-maraton va fi urmată de concerte şi de un afterparty. Preţul unui bilet este de 25 de lei şi permite accesul la proiecţii, concerte şi petrecere.

Abonamentele (Festival Pass), Biletele de 10 proiecţii, dar şi Biletele Individuale pentru Galele de Deschidere şi Închidere ale Anim’est 2011 s-au pus în vânzare în reţeaua Ticketfan – online, pe site-ul www.ticketfan.ro, dar şi în magazinele Flanco din toată ţara şi Librăria Engleză Anthony Frost din Bucureşti. Până pe data de 15 septembrie, Festival Pass-ul Anim’est poate fi achiziţionat la preţul special de 110 lei.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Anim’est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union și Club Control din București. Pentru prima dată pentru un eveniment major de film din România, Anim’est va organiza o ediție specială, la Chișinău, Republica Moldova, în perioada 3-6 noiembrie 2011. Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, membrul al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.

Articole similare

Cinci cărți nominalizate la Premiul Cartea Discretă a anului 2018

Jovi Ene

Lansarea volumului Carte de bucate regale

Jovi Ene

Michael York – Premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2011

Delia Marc

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult