Stiri

Invitatie la invataturile centrale din „Bhagavad Gita”

1005608_488915551186676_2034931740_nTe invitam miercuri seara, 17 iulie, ora 19:00  in spatiul primitor al librariei Bastilia din Piata Romana, pentru a explora invataturile centrale din „Bhagavad Gita”.

In cadrul acestei intalniri, impreuna cu Yogeshvar, maestru traditional de Vedanta din sudul Indiei, vom discuta despre metodologia corecta de predare si modalitatile de intelegere a textului, in linia pricipiilor filosofiei Advaita a lui Shankaracharya.  Expunerile vor fi insotite si de cateva momente de lectura din paginile cartii, un moment prielnic de apropiere de spiritul hindus si invataturile sale.

In continuarea evenimentului va fi organizata o scurta sesiune de intrebari si raspunsuri.

Invitati:
Yogeshvar Karthik, maestru traditional de Vedanta
Victoria Gall, Asociatia Vedic Dharma
Prof. Teodoru Ghiondea, reprezentant Editura Herald
Moderator: Vlad Doroican, PR Editura Herald

Yogeshvar Karthik este originar din Sudul Indiei, provincia Chennai. El faciliteaza transmiterea invataturii traditionale a Indiei in acord cu traditia vedantina a lui Shankara. Experienta lui in facilitarea de programe, seminarii si intalniri pe teme spirituale acopera o arie larga de auditoriu, persoane care sunt in cautarea drumului personal in viata, inclusiv tineri, profesori, consultanti de business, producatori de film, asistenti sociali, judecatori etc.

Detalii despre programe aflati pe www.yogeshvar.ro

Bhagavad Gita dezvaluie libertatea eterna ca fiind adevarata ta natura si iti arata calea libertatii in actiune. Actiunea inteligenta este cheia ce iti deschide inima catre deplina libertate interioara. Bhagavad Gita este una dintre cele trei scripturi principale din intelepciunea hindusa, numita Shastra. Shastra este corpul sistematic de cunoastere care descrie adevarata natura a realitatii si ne ghideaza spre moduri de a trai in armonie cu aceasta. Precum fizica si matematica, shastra necesita studiu sistematic, in concordanta cu o metodologie de predare potrivita, sub indrumarea unui profesor calificat.

1005608_488915551186676_2034931740_n

Articole similare

Pentru prima dată în istoria FILB: o seară dedicată literaturii SF & F

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (7 – 13 noiembrie 2016)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (17 – 23 aprilie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult