Stiri

„If I Ain’t Got You”, Alicia Keys si Orchestra Globala a Reginei Charlotte | Netflix

Regina Charlotte își unește forțele cu Alicia Keys pentru „If I ain’t got you” în versiunea orchestrală.

Pe 4 mai a avut loc premiera mondială a seriei Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Cu această ocazie, Alicia Keys – câștigătoare a 15 premii Grammy® – a acceptat invitația Netflix și împreună cu serviciul de streaming a creat o nouă versiune a unuia dintre cele mai mari hituri ale sale „If I ain’t got you” într-o ediție orchestrală, care poate fi regăsită în serial. Peste șaptezeci de femei de diferite naționalități au contribuit la aranjamentul melodiei.

Cu toate că acțiunea serialului este plasată în secolul al XIX-lea, unele dintre piesele de pe coloana sonoră a acestuia sunt reinterpretări pentru vioară ale hiturilor muzicii pop. Una dintre ele este versiunea instrumentală a piesei Aliciei Keys, care sărbătorește anul acesta a 20-a aniversare de la lansare. Astfel, artista și-a unit forțele cu Orchestra Globală a Reginei Charlotte – o orchestră simfonică unică, formată din 74 de femei de culoare. Așa se face că unul dintre cele mai mari hituri ale anilor 2000 unește lumea contemporană cu lumea costumelor.

Videoclipul este inspirat de estetica reginei Charlotte. Rochiile și spațiile baroc sunt prezentate într-o variantă modernă, iar melodia „If I ain’t got you” poate fi citită și prin stratul narativ al serialului. În piesă, Alicia Keys vorbește despre rolul altei persoane în viața fiecăruia dintre noi – nu numai în sensul romantic, ci și în sensul fraternității.

Despre serial:

Sinopsis: Centrat pe ascensiunea reginei Charlotte către faimă și putere, acest prolog al universului Bridgerton spune povestea căsătoriei între tânăra regină și regele George, care a dat naștere unei mari povești de iubire, dar și unei schimbări în societate. Ea a dus la apariția înaltei societăți moștenite de personajele din Bridgerton.

Creatoare/realizatoare/producătoare executivă: Shonda Rhimes

Regizat de: Tom Verica

Producători executivi: Betsy Beers, Tom Verica

Bazat pe: personaje din romanele Juliei Quinn

Cu: India Amarteifio (Young Charlotte), Adjoa Andoh (Lady Danbury), Michelle Fairley (Princess Augusta), Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton), Corey Mylchreest (Young King George), Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Arsema Thomas (Young Agatha Danbury) și Julie Andrews (Lady Whistledown)

Invitați speciali: Katie Brayben (Lady Ledger), Keir Charles (Lord Ledger), Sam Clemmett (Young Brimsley), Richard Cunningham (Lord Bute), Freddie Dennis (Reynolds), Neil Edmond (Earl Harcourt), Connie Jenkins-Greig (Young Violet Ledger), Tunji Kasim (Prince Adolphus), Rob Maloney (Doctor Monro), Cyril Nri (Lord Danbury), Hugh Sachs (Brimsley), Peyvand Sadeghian (Coral)

Articole similare

Bucureștiul în literatură: de la Mircea Eliade la scriitorii contemporani

Jovi Ene

Viața ta cât costă? Worth (Netflix, 2020)

Corina Moisei-Dabija

Drumul spre Oscar începe cu o idee: Gustav Möller, ”una dintre marile revelații ale anului”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult