Stiri

Editura Litera la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2013

LiteraComunicat Editura Litera:

În perioada 29 mai – 2 iunie Litera și-a întâmpinat cititorii la standul său din Pavilion C2, Romexpo, cu numeroase surprize, titluri noi și evenimente interesante.

Cu o ofertă bogată, cu numeroase titluri noi și reduceri pentru toate buzunarele ( de până la -70%), Litera a fost, și de această dată, foarte aproape de cititorii săi. Printre cele mai bine vândute colecții menționăm Mari interpreți de folclor, colecție tezaur realizată de Marioara Murărescu. Volumul I, Maria Lătărețu, a înregistrat peste 350 exemplare vândute. Cartea este bogat ilustrată, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puțin cunoscute, obținute prin amabila colaborare a moștenitorilor). CD-ul care însoțeste volumul reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpretei Maria Lătărețu.

Tamara Buciuceanu. O viață închinată scenei, de Bogdana Darie a numărat peste 300 de exemplare vândute, semn că doamna teatrului și filmului românesc este în continuare iubită și apreciată. Foarte căutată a fost și colecția Bestseller, prin titlul Furtuna războiului, de Andrew Roberts. Interesul pentru cărțile practice arătat de români reiese din numeroasele achiziții de care s-a bucurat volumul Ghidul câinelui fericit, de Cesar Millan. Cartea Secretele creierului uman, de Sam Wang și Sandra Aamodt, a așezat colecția IQ230 la loc de cinste, titlul menționat numărând aproximativ 100 de achiziții din partea românilor. Nici literatura nu a fost ocolită de vizitatorii Bookfest-ului, Atracția, de Sylvia Day fiind cea mai cumpărată carte de ficțiune.

Foarte căutate au fost și cărțile pentru copii, Litera Mică fiind universul magic al copilăriei în perioada târgului de carte Bookfest. Seriile Disney English și Disney AudioBook ( poveștile clasice Disney în lectura doamnei Stela Popescu) i-au fascinat pe cei mici, înregistrând peste 500 exemplare vândute din diferite volume: Pisicile Aristocrate, Mașini, Peter Pan, Regele Leu, etc.

De ceCărțile educative au fost, de asemenea, foarte căutate, un exemplu concludent în acest sens reprezentandu-l titlul De ce? Prima mea carte de întrebări ( seria National Geographic), titlu vândut în peste 300 de exemplare. Personajele preferate ale copiilor descoperite în cărți au însemnat numeroase exemplare vândute și din seriile Marvel și Tom & Jerry, volumul Tom & Jerry. Distracție pentru tot anul fiind preferatul copiilor.

Începând cu 30 mai, Litera și-a întâmpinat vizitatorii și cu numeroase evenimente, și anume lansările cărților Tamara Buciuceanu. O viață închinată scenei, de Bogdana Darie, Atracția, de Sylvia Day, Furtuna războiului, de Andrew Roberts, Ghidul câinelui fericit, de Cesar Millan, dar și lansarea colecției Mari interpreți de folclor.  Printre invitații care ne-au fost alături îi menționăm pe Adrian Cioroianu, Tamara Buciuceanu – Botez, Mirela Zivari, Raluca Lăzăruț, Bedros Horasangian, Monica Davidescu, Ion Dobran, Răzvan Theodorescu, Ion Besoiu, Ileana Lucaciu, Bogdana Darie, Adela Popescu, Ioana Lătărețu, Cornelia Tihon, Cătălin Cornea.

Aceasta ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest a fost, așa cum ne-am obișnuit până în prezent, un adevărat prilej de a ne reîntâlni cu cititorii noștri și de a retrezi interesul pentru cărți frumoase și interesante tuturor celor care au trecut pragul Romexpo și în acest an.

Articole similare

Despre „Țară. Țară de adopție”, cu 17 scriitori de pe 3 continente, la Timișoara, peste o lună

Jovi Ene

Informatii – Festivalul de Film Evreiesc Bucuresti

Delia Marc

Nou la Editura Herald: Filosofia lui Pitagora, de Antelme E. Chaignet

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult