Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: Spiderman și Colecția Marvel de la Editura Litera

Spider-ManDe Crăciun, am făcut o cură de Spider-Man, văzând toate cele patru părți ale francizei de pe marele ecran, ocazie cu care am observat cum o nouă pasiune a copilului se dezvoltă: pasiunea pentru Omul Păianjen: curând, casa mea era împânzită de măști, de cărți de colorat, de figurine, chiar de o pernă cu Spider-Man. Nemaivorbind de creionul, stiloul sau de penarul cu noul erou preferat. Până și tortul de ziua lui a avut o imagine cu Spider-Man în centru.

Printre cărțile aflate la mare prețuire în minibiblioteca lui, sunt și cele din Colecția Marvel de la Editura Litera, dintre care azi vă prezint trei, favoritele fiului meu și probabil al fiecărui copil pasionat de Omul-Păianjen. De altfel, Spider-Man este și eroul meu preferat.

Cărți cu Spider-Man:

”Spider-Man”-Carte de colorat: deloc complicat, trebuie doar să colorați eroul preferat după modelele prezentate în carte, dar și în film, nu? Pentru copii, este însă o plăcere să folosească acel roșu strident al măștii, acel albastru fermecător al costumului de Spider-Man. Nu sunt uitați însă nici Omul de Nisip (și poate cu această ocazie, voi învăța și eu ce înseamnă ”bej”), cunoscutul Mysterio și culoarea violet a acestuia, HammerHead (Capul de ciocan), personajul ce nu a apărut pentru moment în filme, dar este omniprezent în comicuri, Cameleonul, Rinocerul, Prowler sau Prădătorul. Peste toate însă, imaginea lui Spider-Man, eroul preferat al copiilor, dar și adulților.

Doctor OctopusSpider-Man contra Doctorul Octopus”: Prima întâlnire dintre Spider-Man și Doctor Octopus trebuie să se soldeze cu înfrângerea personajului negativ, așa ar fi normal. Numai că Doctorul Octopus nu este un personaj atât de ușor de învins (”Uneori și eroii se prăbușesc”, spune Spider-Man într-una din paginile cărții). El este un om de știință nebun, care își duce experimentele până la schimbarea totală a propriului corp. Îl cunoaștem din Spider-Man 2, unde a fost portretizat cu intensitate de actorul Alfred Molina. Această carte, precum și următoarea, au fost realizate după seria de benzi desenate Marvel Spider-Man.

Monstrul verdeSpider-Man contra Monstrul Verde”: ”Peter Parker știa ce înseamnă să fie super erou. Puteri neobișnuite, dar și o mare responsabilitate. Și mari pericole…” Aceste lucruri le-a învățat încă de la prima apariție, de la transformarea inițială dintr-un băiat timid într-un super erou, în Spider-Man. Dacă ne aducem aminte de primul film din serie, ”Spider-Man” (2002), principalul lui adversar a fost Norman Osborn (Willem Dafoe) și alter-ego-ul acestuia, Monstrul Verde (mai cunoscut sub englezescul The Green Goblin-Spiridușul verde). Confruntarea din carte este antrenantă, plină de inovații și adrenalină, perfectă pentru gustul copiilor de peste 3 ani 🙂

În afară de cele trei cărți prezentate, de pe site-ul Editurii Litera mai puteți cumpăra ”Avengers. Răzbunătorii-Cei mai puternici eroi de pe pământ”, ”Avengers. Răzbunătorii uniți contra unei amenințări comune”, ”Omul-păianjen și șopârla” și ”Omul-păianjen și Mysterio”.

Articole similare

Prin blogosfera literară (19 – 25 septembrie 2016)

Jovi Ene

The Wizard of Oz (1939)

Jovi Ene

Life of Pi (2012)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult