Editorial Recomandat

Cât de important este cititul pentru copii? [infografic]

kidsreading2N-am mai scris de ceva vreme despre infografice, dar acesta pe care vi-l prezint astăzi mi-a trezit interesul: este foarte important să îi aducem pe copiii noștri în preajma cărților, în preajma lecturii, astfel încît cititul poate deveni un obicei, o caracteristică a vieții lor. Nu știu cum mi s-a întâmplat mie, părinții mei citeau puțin sau deloc, dar cumva, prin clasele primare, au apărut primele cărți și de atunci m-am despărțit de ele cu rare ocazii.

Mi-a plăcut faptul că, în acest infografic, scrie încă de la început că cititul ”poate deveni unul dintre cele mai importante obișnuințe personale de care copiii vor avea nevoie pentru a avea o carieră de succes și o viață fericită, productivă.”

Apoi aflăm că 15 minute de citit pe zi înseamnă mai mult de un milion de cuvinte pe an. Că lectura zilnică a unui copil dă acestuia un avans de un an față de copiii care nu citesc. Etc. Veți afla mai multe din acest infografic, dar trebuie să ținem minte că E foarte important să vă educați copiii să citească!

HC_infographic_final-sm1Sursa: Smarthlive.com.

Articole similare

3 ani! La mulţi ani, Filme-cărţi.ro!

Jovi Ene

Locuitorii din Middle Earth. The Hobbit

Jovi Ene

Când natura și istoria se întâlnesc: „Copacul”, de Ana Dragomir

Tudor-Costin Sicomas

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult