Stiri

”Dupa dealuri” la Festivalul Internațional de Film de la Haifa

Institutul Cultural Român din Tel Aviv anunţă proiecţia filmelor româneşti După dealuri (România/Franţa/Belgia 2012, regia Cristian Mungiu) şi Toată lumea din familia noastră (România/Olanda 2012, regia Radu Jude) la Festivalulul Internaţional de Film de la Haifa (20.09 – 8.10.2012).

Programul proiecţiilor

1.    După dealuri (152 minute; subtitrare în limba ebraică)
30.09.2012, orele 21:00, sala Rappaport
02.10.2012, orele 21:30, sala Rappaport (proiecţie în prezenţa regizorului Cristian Mungiu)

“După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Filmul este inspirat de romanele non-ficţiune ale Tatianei Niculescu Bran. Sursa.

2.    Toată lumea din familia noastră (108 minute; subtitrare în limba ebraică)
29.09.2012, orele 17:00, sala Rappaport
08.10.2012, orele 14:00, Muzeul Tikotin

“Toată lumea din familia noastră” tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Sursa.

Articole similare

Top Editura Nemira și Nemi 2018

Jovi Ene

Ziua Diversităţii la TIFF 2012

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (27 noiembrie – 3 decembrie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult