Stiri

Teatrul Nostru ianuarie 2016: „Eminescu este-al nostru!” – spectacol-recital

EminescuMihai Eminescu este al nostru. Al românilor. Dar ce ne-am face într-o societate în care poeziile şi toate scrierile sale s-ar pierde? Ei bine, pe 14 ianuarie, la ora 20:00, cu o zi înainte de aniversarea şi omagierea, în acelaşi timp, a personalităţii lui Eminescu, Teatrul Nostru şi Teatrul de pe Lipscani, prin Atelier Alternativ, vă invită la spectacolul-recital “Eminescu este-al nostru!”. 6 personaje vor pleca în căutarea operei eminesciene. Într-o realitate paralelă, misterioasă şi îndoliată, toate scrierile poetului au fost date dispărute. Numai cei 6 vor putea să le redescopere şi le vor aduce mai aproape de dumneavoastră. Poeziile, scrisorile către Veronica Micle, dar şi cugetările lui Mihai Eminescu – pe toate acestea le veţi regăsi în spectacolul nostru.

Pentru că, aşa cum şi-au propus încă de la început, Teatrul Nostru alături de Atelierul Alternativ al Teatrului de pe Lipscani vor să descopere noi talente, dar şi să creeze o nouă imagine a teatrului românesc, echipa de realizatori a decis să îl omagieze pe marele Eminescu într-un mod diferit. Un recital de poezie, o poveste spusă de 5 actori şi un violonist. Poftiţi, deci, pe 14 ianuarie, alături de Tadeus Mincă, Corneliu Reu, Mihai Dulea, Oana Burcescu, Tudor Sicomaş şi Mihai Dunărinţu (vioară) într-o călătorie fantastică pentru a recrea lungul drum al frumoasei creaţii eminesciene.

Eminescu este-al nostru!

Spectacol-recital pe texte de Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Adrian Păunescu

Distribuţia:

Tadeus Mincă

Corneliu Reu

Mihai Dulea

Oana Burcescu

Tudor Sicomaş

Mihai Dunărinţu – vioară

Concept, light design, sound design şi soundtrack: Tudor Sicomaş

O producţie marca Teatrul Nostru

Articole similare

Concurs: Castiga 5 cărţi „În Ţara lui Dumnezeu”, de Tatiana Niculescu Bran

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (8 – 14 decembrie 2014)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (12 – 18 martie 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult