Stiri

DEX & DOOM – de ce ar trebui sa le pui sub brad

Decembrie este luna in care goana dupa cadouri depaseste orice alt eveniment crestino-comercial din Romania. In functie de varsta si pasiunile celor apropiati, ne dam peste cap ca sa ambalam cele mai originale daruri de Craciun. Nu stiu cum le preferati voi, dar eu tin putin si la utilitatea lucrurilor oferite.

Numai bun de oferit anul asta mi se pare un pachet DEX DOOM Gramatica, indiferent de varsta celui care il primeste. Copiilor li se cere de catre profesorii de limba romana si chiar de catre invatatori, pentru ca acestia sa se obisnuiasca sa caute si sa inteleaga sensul cuvintelor necunoscute. Cat despre adulti, cred ca fiecare dintre noi poate recunoaste ca nu s-a nascut invatat si nu le stie chiar pe toate, nici cand vine vorba de limba romana, iar un DEX e binevenit in orice biblioteca, daca nu chiar si in orice birou.

Editura Univers Enciclopedic are de o vreme pachete promo in care pot fi comandate cate doua sau cate trei din dictionare, dar si individual. Pretul rezultat pentru DEX este 75 lei in aceasta perioada, redus cu 49 de lei (-40%), iar pentru pachet reducerea este si mai mare pe site-ul www.universenciclopedic.ro.

Noutatea despre dictionarele limbii romane este ca anul acesta, in 2016, Dictionarul Explicativ a fost republicat intr-o varianta revizuita si cu adaugiri. In planul Editurii si al forurilor editoare, Academia Romana si Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” este un DOOM III, ca actualizare a ultimei versiuni (2010).

Articole similare

Film de Oscar la SFR 2016: FIUL LUI SAUL/SON OF SAUL

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (26 martie – 1 aprilie 2018)

Jovi Ene

Târgul de Cărți și Arte Frumoase Arca lui Gutenberg

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult