Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți din colecția Autobiografia, oferite de Editura Herald! – ÎNCHEIAT!

Concursul nostru din această săptămână pune la bătaie trei cărți de la Editura Herald:

benjamin_franklin_persp2Trei persoane norocoase și inspirate vor câștiga una dintre cele trei cărți din Colecția ”Autobiografia”, ”Povestea vietii mele”, de Benjamin Franklin, ”Viata mea si psihanaliza”, de Sigmund Freud și ”Spovedanie”, de Lev Tolstoi.

Despre cărți:

”Povestea vietii mele (Autobiografia)”, de Benjamin Franklin: Prin Povestea vietii mele, magistralul Benjamin Franklin ne introduce in lumea Americii coloniale de secol XVIII. Sinceritatea cu care omul de stiinta dezvaluie detaliile vietii sale este cuceritoare si memorabila, iar lectiile de viata pe care ni le impartaseste sunt la fel de pretioase si acum. De origini umile (fiu al unui lumanarar), Franklin a reusit sa se distinga inca din adolescenta prin sarguinta, cumpatarea si firea sa intreprinzatoare.

sigmund_freud_persp-”Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)”, de Sigmund Freud: „Viata mea și psihanaliza”, publicata prima data in 1925, este scrisa de Freud in bine-cunoscutul sau stil convingator, direct și sincer. Pe langa colaborarile si controversele mai mult sau mai putin aprinse avute cu diferite figuri marcante ale psihologiei moderne, printre care si C.G. Jung, Freud isi expune propria dezvoltare intelectuala si profesionala, ce coincide practic cu nasterea si dezvoltarea conceptelor si a metodei psihanalizei. In cuvintele sale (scrise in 1935), „aceste pagini sunt strabatute de doua teme: povestea vietii mele si istoria psihanalizei; ele sunt strans intretesute. Aceasta autobiografie arata in ce fel a ajuns psihanaliza sa reprezinte intregul continut al vietii mele si presupune in mod corect faptul ca nicio experienta personala nu prezinta interes in comparatie cu relatiile pe care le am cu aceasta stiinta”.

autobiografie_tolstoi_persp”Spovedanie (Autobiografia)”, de Lev Tolstoi: Lumea interioara a unui titan al literaturii clasice ruse ni se dezvaluie cu sinceritate si fara ocolisuri în Spovedania lui Lev Nicolaevici Tolstoi. Descoperim un om cu educatie superioara, cultivat, dar framantat de nelinisti spirituale si de o indoiala care il macina launtric, aducandu-l pe marginea prapastiei. Tolstoi analizeaza intrebarile fundamentale ale omenirii in raport cu divinitatea, doreste sa afle care este menirea lui in aceasta lume si de ce a fost creat. Avem de-a face cu relatarea unei chinuitoare calatorii spirituale a unui om care la un moment dat a incetat sa creada in Dumnezeu si a pornit pe ceea ce el insusi considera a fi o cale gresita, un drum al orgoliului, al placerilor desarte, care nu duc nicaieri.

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți oferite, vă rugăm să răspundeţi la următoarea întrebare:

Pe care dintre cele trei cărți ați dori să o câștigați și ce vă atrage la ea?

Condiţii de participare:

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.), pe platforma de comentarii de pe site sau pe cea via Facebook;
  • caştigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată. Premiile se vor acorda în funcție de tragerea la sorți și de cartea preferată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 1 mai 2016, inclusiv, iar castigatorii vor fi anunțați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi una dintre cărțile câștigate, oferite de Editura Herald.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (3 mai 2016): Câștigătorii au fost trași la sorți, prin intermediul Random.org:

12Aceștia sunt:

Meli: ”Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)”, de Sigmund Freud;

Cristian Baltac (comentariu pe Facebook): ”Povestea vietii mele (Autobiografia)”, de Benjamin Franklin;

Clipa Narcisa: ”Povestea vietii mele (Autobiografia)”, de Benjamin Franklin;

Ovidiu Mihai: ”Spovedanie (Autobiografia)” de Lev Tolstoi.

Felicitări!

Articole similare

Recomandări cărți Crăciun (III)

Jovi Ene

Premiul Cartea de Poezie a anului 2019: Mariana Codruț și Anastasia Gavrilovici

Jovi Ene

Crișan. Jude. Sitaru – pe CINEPUB.ro: 3 scurtmetraje multi-premiate

Jovi Ene

34 comments

Tudor Sicomas 25 aprilie 2016 at 10:46

„Viata mea si psihanaliza”. Freud m-a inspirat intotdeauna in demersul meu de a intelege teatrul si psihologia personajelor dramatice. Meseria mea fiind cea de analist teatral, Autobiografia lui Freud m-ar ajuta sa inteleg indeaproape modul de a gândi al marelui psihanalist.

constantin mimi 25 aprilie 2016 at 10:56

Lev Tolstoi-Spovedania pentru ca are un subiect care cred ca nea macinat macar o data de a lungul vietii: care este menirea noastra pe aceasta lume si de ce am fost creati!

Avram Oana 25 aprilie 2016 at 11:11

”Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)”, de Sigmund Freud.

Iulia Tomoroga 25 aprilie 2016 at 11:18

Spovedanie, de Lev Tolstoi pentru ca imi place autorul si pentru ca ma intereseaza subiectul cartii.

Cristina A 25 aprilie 2016 at 11:19

Mi-ar placea sa castig si sa citesc ”Spovedanie (Autobiografia)”, memoriile lui Lev Tolstoi, pentru ca este unul dintre autorii mei preferati si pentru ca sunt curioasa sa aflu ” traseul” si viziunea sa spirituala, felul in care i-a marcat viata si opera.

Gabriela Verșan 25 aprilie 2016 at 13:35

Mi-ar plăcea să câștig „Spovedanie” de Lev Tolstoi datorită subiectului cărții.

Denisa 25 aprilie 2016 at 14:10

Imi este foarte greu sa aleg una dintre aceste 3 carti minunate dar m-am oprit la Freud. Am fost si sunt in continuare pasionata de psihanaliza in special cea experimentala, am citit multe studii si de el si de Jung si consider ca aceasta carte este interesanta si mereu afli lucruri noi. S-au facut si ecranizari, dar o carte este de nelipsit.

Oana 25 aprilie 2016 at 14:38

Spovedanie de Tolstoi, din singurul motiv ca am citit mai mult carti ale lui si mi-au placut absolut toate.

Ana Maria Utan 25 aprilie 2016 at 14:46

Mi-ar placea sa castig Spovedania, de Lev Tolstoi, deoarece este o autobiografie interesanta si captivanta, autorul punandu-si intrebari pe care fiecare dintre noi cred ca si le-a pus. Sunt curioasa si ce raspunsuri a gasit. O lectura fascinanta!

Liana 25 aprilie 2016 at 14:51

Mi-ar placea sa castig Spovedania de Lev Tolstoj deoarece imi plac cartile autobiografice.

Ovidiu Mihai 25 aprilie 2016 at 17:20

”Spovedanie (Autobiografia)” de Lev Tolstoi pentru ca ma intereseaza ultima perioada a vietii scriitorului despre care am auzit lucruri intersante.

Alina S 25 aprilie 2016 at 17:56

”Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)” de Sigmund Freud – pentru a vedea in ce masura cele doua aspecte se intrepatrund.

Ileana Lazaroi 25 aprilie 2016 at 18:16

Spovedanie (Autobiografia)”, de Lev Tolstoi – Mi-au placut foarte mult romanele sale…sunt curioasa cum este si prin ce a trecut omul care a stat in spatele acestora.

Adrian Florin COTUTIU 25 aprilie 2016 at 18:22

Lev Tolstoi – Spovedanie, deoarece Tolstoi imi apare drept mai apropiat de modul nostru rasaritean de simtire si traire a realitatii.

Stefan C. 25 aprilie 2016 at 20:26

Povestea vietii mele, Benjamin Franklin. Sunt curios 🙂 cred ca nu degeaba e pe bacnotele din US 🙂

Anca Lazar 25 aprilie 2016 at 20:28

Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)”, de Sigmund Freud, deoarece am citit Freud si imi place.

Raul 25 aprilie 2016 at 20:38

De ceva vreme am achiziţionat volumul „Freud. Amurgul unui idol” scris de Michel Onfray, motiv pentru care optez pt. cartea „Viaţa mea şi psihanaliza” de Sigmund Freud. Aş putea parcurge, astfel, în paralel cele două volume.

alex 25 aprilie 2016 at 21:34

Spovedanie de Lev Tolstoi, deoarece este un mare romancier si m-ar interesa biografia sa.

Simona Stavar 26 aprilie 2016 at 15:36

Desi mi-a fost greu sa aleg doar unul dintre aceste trei volume, m-am oprit in final la ”Povestea vietii mele” de Benjamin Franklin, deorece mi-as dori sa aflu mai multe despre Statele Unite in general, despre politica, personalitatile marcante si mentalitatea acelei vremi.

Adrian Lazar 26 aprilie 2016 at 18:35

”Spovedanie (Autobiografia)”, de Lev Tolstoi, deoarece imi place mult cum scrie Tolstoi!

glodeanu-carata catalina 26 aprilie 2016 at 20:03

–”Spovedanie (Autobiografia)”, de Lev Tolstoi ca am mai citit carti de lev

Pascu Lavinia 26 aprilie 2016 at 23:13

Viata mea si psihanaliza (Autobiografia) de Sigmund Freud

Pascu Doina 26 aprilie 2016 at 23:16

Toate 3 sunt interesante. Daca ar fi sa aleg, as spune „Povestea vietii mele (Autobiografia)” de Benjamin Franklin.

Laura Mitoc 27 aprilie 2016 at 12:08

Viata mea si p5sihanaliza (Autobiografia), de Sigmund Freud as vrea sa o citesc, desi si celelalte sunt foarte interesante.

alina 27 aprilie 2016 at 13:02

”Povestea vietii mele (Autobiografia)”, de Benjamin Franklin. Sincer, nu pot sa raspund la intrebarea „ce ma atrage la aceasta carte?”decat cu „titlul”, „coperta”, posibilitatea sa o primesc gratis.

Clipa Narcisa 27 aprilie 2016 at 16:27

Mi-as dori sa castig cartea “Povestea vietii mele (Autobiografia)” de Benjamin Franklin deoarece vreau sa aflu mult mai multe despre viata acestei mari personalitati din istoria SUA. Ce m-a atras la carte? Ei bine tot ce tine de ea: coperta,descrierea si faptul ca e o autobiografie a lui Benjamin Franklin.

horade 27 aprilie 2016 at 18:45

As dori sa castig volumul „Povestea vietii mele” de Benjamin Franklin, pentru a afla cat mai multe despre personalitatea unula dintre „parintii” intemeietori ai Statelor Unite ale Americii.

Roxana M 28 aprilie 2016 at 00:36

Beniamin franklin- povestea vieții mele-> as dori sa aflu secretul succesului

Meli 29 aprilie 2016 at 18:51

”Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)”, de Sigmund Freud, pentru a retrai emotia primei vizite in muzeul din Viena care-i poarta numele si istoria.

Gheorghita Cosmina Catalina 29 aprilie 2016 at 20:57

As dori sa citesc ”Povestea vietii mele (Autobiografia)”, de Benjamin Franklin deoarece mi se pare interesant subiectul cartii.

hellena 30 aprilie 2016 at 14:04

As dori sa citesc cartea „Povestea vietii mele (Autobiografia)” de Benjamin Franklin, deoarece cred ca avem multe de invatat din personalitatea unui om, care a infaptuit lucruri marete pentru poporul sau.

Denisa Ivascu 1 mai 2016 at 16:55

Aleg „Viața mea și psihanaliza de Sigmund Freud” pentru că îmi place subiectul cărții.

Madalina Iliuta 1 mai 2016 at 21:06

Pe toate cele trei mi le-as dori, dar aleg „Povestea vietii mele” – Benjamin Franklin pentru ca mi-ar placea sa aflu direct de la el cum fiul unui lumanarar a ajuns inventator, diplomat, filozof

dana71 1 mai 2016 at 23:37

Ma atrage si imi doresc cartea autobiografica a lui Lev Tolstoi „Spovedanie (Autobiografia)”, pentru geniul si profunzimea sa de scriitor, ce a uimit generatii de cititori de pretutindeni !

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult