Stiri

Cele mai vândute cărți LITERA la Gaudeamus 2014

_MG_9813În cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2014, Litera și-a întâmpinat cititorii cu o ofertă editorială bogată, pentru adulți și copii, titluri noi de foarte bună calitate, reduceri de preț între 25 și 70% și evenimente deosebite. Prezența editurii Litera s-a remarcat la această ediție Gaudeamus prin acțiuni aniversare dedicate cititorilor, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de existență.

Pe primele trei locuri ale titlurilor Litera pentru adulți, vândute la Gaudeamus 2014, se află Ură, prietenie, dragoste, căsătorie, Fugara și Dragă viață de Alice Munro, câștigatoarea Premiului Nobel 2013.

Urmează volumele de versuri ale lui Mircea Dinescu, Întoarcerea barbarilor și Vino în rochia ta simplă de stambă, lansate în prezența autorului, a lui Alex Ștefănescu și Mihaelei Moroșanu. Poezia lui Dinescu reprezintă o radiografie brutal de exactă a vremurilor, manifestul unui poet-martor al Atlantidei comuniste ce s-a scufundat.

Pe locul șase al vânzărilor se află volumul Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO, lansat în prezența lui Theodor Paleologu, Bedros Horasangian, Augustin Ioan, Mihaela Căpățână și Ilieș Câmpeanu.

_MG_0817Secretele Verei Atkins. Povestea unei românce spion în al Doilea Război Mondial, de Sarah Helm, a fost, de asemenea, un volum care a captat interesul cititorilor la Gaudeamus 2014, aflându-se pe locul șapte în topul vânzărilor. Lansarea a fost făcută în prezența invitaților Adrian Cioroianu, Constantin Degeratu și Bedros Horasangian. Biografia lui Sarah Helm dezvăluie secretele celei despre care Ian Fleming, creatorul celebrului James Bond, spunea: „În adevărata lume a spionilor, Vera Atkins a fost șeful”.

Locul opt îi revine cărții Cântecul păsărilor de Sebastian Faulks, la a cărei lansare au participat Bedros Horasangian, Elisabeta Lăsconi, Liana Stanciu, Maia Morgenstern și Irina Ilie. Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate şi o frusteţe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor, romanul lui Sebastian Faulks este o emoţionantă meditaţie asupra naturii umane şi un omagiu adus soldaţilor britanici participanţi la Primul Război Mondial.

_MG_1194Vatican. Toate picturile și frescele marilor maeștri, un volum care înfățișează exhaustiv una dintre cele mai rafinate și mai importante colecții de artă ale lumii, s-a aflat în preferințele cititorilor, ocupând locul nouă al vânzărilor.

Locul zece pe lista celor mai vândute cărți Litera la Gaudeamus 2014 este ocupat de Răzbunarea Geografiei de Robert D. Kaplan. Autorul susţine că, pentru a înţelege evenimentele curente – conflictele religioase, războaiele, instabilitatea politică –, e de ajuns să aruncăm o privire asupra hărţii.

Dintre titlurile pentru copii, cele mai bine vândute au fost: Disney. Regatul de gheață, Vine Crăciunul, Violetta. Agenda mea de școală, Violetta. Rețetele Violettei și Cartea de aur a celor mai frumoase povești.

Micii fani ai cărților Violetta s-au bucurat de un spectacol extraordinar de muzică și dans, alături de Andra Gogan și trupa Amicii.

Comparativ cu anul precedent, vânzările Litera la Gaudeamus au crescut cu 20%. Numărul total al cărților vândute depășește 7000 de exemplare, din peste 1000 de titluri.

_MG_9939_MG_1857

Articole similare

Ediţia cu numărul 26 a Târgului de Carte LIBREX. Primăvara cărţilor la Iaşi

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (16 – 22 februarie 2015)

Jovi Ene

jmEvents lanseaza Bucharest International Jazz Competition 2012

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult