Stiri

Intilnire cu Alexandra Ares la Libraria Dalles

Joi, 19 iulie, la ora 18.00, la Librăria Dalles din Bucureşti (B-dul N. Bălcescu nr. 18), va avea loc o întîlnire cu Alexandra Ares, scriitoare născută în România, dar care îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucuresti şi scrie atît în limba engleză, cît şi în limba română.
Cu acest prilej va fi lansat romanul Viaţa mea pe net, apărut de curînd în colecţia „CHIC” a Editurii Polirom, în traducerea Larisei Copăceanu.
Vor participa: Virginia Costeschi, Andreea Petrescu
Viaţa mea pe net este primul roman chick-lit scris de o autoare de origine română finalist la premiul „USA Best Books” 2011.
Viaţa mea pe net, apărut şi în ediţie eBook, are toate datele unei cărţi îndrăzneţe, în care umorul negru se împleteşte cu idealismul şi cu optimismul timpului nostru.
Emily Thompson, o tînără plină de resurse şi pasionată de arta contemporană, se mută în New York, unde îşi găseşte un iubit artist şi un loc de muncă într-o galerie de artă. Cînd totul merge cum nu se poate mai bine, soarta i se schimbă, rămîne fără resurse şi fără sprijin şi departe de ajutorul familiei. Deznădăjduită, apelează la Craigslist, un site prin intermediul căruia întîlneşte diferite personaje dubioase, care îi vor aduce numai necazuri.
„De ce citeşti cartea asta? Răspunsul e simplu: pentru că eşti tot timpul în căutarea lucrurilor inteligente, pentru că îţi displac personajele plicticoase şi pentru că te-ai săturat de replici nesărate.” (A Bookish Affair)
 
Viaţa mea pe net este un roman al contrastelor, o poveste despre dragoste şi viaţă, o carte pe care nici un tînăr al timpurilor noastre n-ar trebui s-o rateze.” (Midwest Book Review)
„O adevărată aventură a lecturii; prin ritmul ei săltăreţ şi noutatea subiectului Viaţa mea pe net aminteşte de ultimele trenduri ale blogurilor.” (Amazon Breakthrough Novel Award Review)
Absolventă a Facultăţii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucureşti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor şi realizator pentru Redacţia Teatru din TVR (1992-1997), realizînd zeci de emisiuni Gong, Scena şi Maeştrii Tea­trului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) şi docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivaşcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York, şi a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producţie şi sindicate de ştiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) şi UNDP (2006). În România a mai publicat Exilată în trecut, la Editura Cartea Românească, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine şi piesa bilingvă Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. Dream Junkies (Visătoarele; Polirom, 2011) este primul ei roman.

A mai publicat romanul The Other Girl, pe care îl traduce singură în limba română, premiat la Next Generation Indie Awards (Award for Best New Indie Novella in the US).

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: programe originale de animatie din universul iconic al lui Roald Dahl, Dracula

Jovi Ene

“Europolis” un film de Cornel Gheorghiţă – mapă de presă

Delia Marc

Cele mai vîndute titluri Polirom şi Cartea Românească la Bookfest 2014

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult