Stiri

Timp de 8 zile, 8 ipostaze feminine – 4 martie: Sora devine “cealalta femeie”

4 martie: Sora devine „cealalta femeie”

… in romanul Surorile Boleyn, cea mai cunoscuta carte a Philippei Gregory, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane de fictiune istorica.
Romanul a fost ecranizat de studiourile Miramax, intr‑o productie ce ii are drept protagonisti pe recent premiata cu Oscarul pentru cel mai bun rol feminin – Natalie Portman, Scarlett Johansson si Eric Bana.
Aici, trailerul filmului.

Distins cu premiul Parker Romantic Novel of the Year (2002) si cu premiul Romantic Times pentru biografie fictionala, romanul Surorile Boleyn descrie rivalitatea dintre Mary si Anne Boleyn si lupta lor pentru dragostea si favorurile regelui Henric al VIII‑lea. La paisprezece ani, Mary atrage atentia regelui si, desi casatorita cu Sir William Carey, este constrinsa de familie, pentru care ea si Anne nu sint decit niste pioni in jocul puterii, sa devina amanta acestuia.

Legatura lor dureaza citiva ani, timp in care Mary ii daruieste lui Henric, macinat de gindul ca va muri fara mostenitori, un baiat si o fata. Curind insa, ambitioasa Anne reuseste sa intre in gratiile regelui si sa‑l convinga sa o repudieze pe Caterina de Aragon si sa o ia pe ea de sotie, in ciuda impo­trivirii Bisericii. Neputinta de a‑i darui regelui un mostenitor, legaturile incestuoase si adultere si intrigile sale o vor sorti in cele din urma esafodului, dar sora ei mai tinara, din perspectiva careia este povestita intreaga actiune a cartii, se bucura de sansa unei vieti noi, departe de stralucirea si primejdiile curtii regale.

„Un adevarat regal pentru iubitorii de romane istorice.” (Publishers Weekly)
Traducere de Anacaona Mindrila-Sonetto / 656 p., 44,95 lei

Miine, 5 martie: Femeia-calau


Articole similare

Povestea lui Jun Do, de Adam Johnson

Codrut

Hanne Ørstavik în România – Femeia 2.1. – urban style

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (28 noiembrie – 4 decembrie 2016)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult