Stiri

Apariţie nouă la Editura Herald: „Mintea ca întâmplare”

Apariţie nouă la Editura Herald, „Mintea ca întâmplare” de LINDEN J. DAVID , în colecţia MATHESIS.

Despre carte:

Cum ne-a oferit evoluția creierului iubirea, memoria, visele și pe Dumnezeu

Într-o carte deopotrivă extrem de erudită și de accesibilă, neurosavantul David Linden contrazice asumpţia larg răspândită potrivit căreia creierul este exemplul suprem de design desăvârșit – oferindu-ne în schimb o explicație convingătoare a modului în care evoluția aleatorie a creierului a rezultat în formarea ființelor umane. Reprezentând un ghid către lumea de multe ori ilogică a funcției neuronale, Mintea ca întâmplare ne arată cum creierul nu reprezintă o mașinărie de rezolvat probleme multifuncțională și optimizată, ci mai degrabă o aglomerare ciudată de soluții ad hoc care au fost îngrămădite una peste alta în milioane de ani de evoluție. În plus, Linden ne spune modul în care constrângerile designului evoluat al creierului au condus în cele din urma la aproape fiecare particularitate specific umană: copilăria noastră lungă, capacitatea de a avea o memorie extinsă, căutarea iubirii și a relațiilor de lungă durata, nevoia de a crea narațiuni convingătoare și, până la urmă, impulsul cultural universal de a crea explicații atât religioase cât și științifice. Prin intermediul unor incursiuni în biologia evoluționistă, aceasta analiză a funcției mentale răspunde la unele dintre cele mai întâlnite întrebări ale noastre despre cum am ajuns să fim ceea ce suntem.

„Un amestec inteligent de ştiinţă solidă și studii de caz fascinante… Cel mai puternic punct al cărţii îl constituie talentul lui Linden de a demistifică biologia și neuroştiinţă”.

Publishers Weekly

Despre Autor:

David J. Linden este profesor în Departamentul de Neuroştiinţă din cadrul Johns Hopkins University School of Medicine și este redactor șef al Journal of Neurophysiology. Este recunoscut pentru interesul său în popularizarea neuroştiinţelor, căutând să găsească limbajul cel mai simplu și inteligibil în transmiterea informațiilor. Mintea ca întâmplare a fost distinsă cu medalia de argint la categoria Ştiinţă de către Independent Publisher Association.

Titluri de același autor:

The Compass of Pleasure: How Our Brains Make Fatty Foods, Orgasm, Exercise, Marijuana, Generosity, Vodka, Learning, and Gambling Feel So Good, The Biology of Psychological Disorders

Articole similare

Un Cadou te Paște!

Jovi Ene

Concurs: Câştigă o invitaţie la filmul „Despre oameni şi melci”

Jovi Ene

Sărbătorește Ziua Națională cu filme românești pe Netflix

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult