Stiri

A cincea zi de Anim’est- proiecţii, masterclass-uri şi întâlniri de neratat

Ziua de marţi, 11 octombrie, a pregătit publicului o ofertă adaptată cinefililor de toate vârstele, din care nu lipsesc proiecţiile din competiţii, masterclass-urile şi nici prima Conferinţă la Sala ArCuB.

Marţi încep proiecţiile din Competiţia Studenţească. De la ora 20:00, la Cinema Union va putea fi urmărit primul dintre cele patru calupuri de filme studenţeşti. Din acesta fac parte filme scurte precum Încă o dată (r.Okruzhnova Tatiana, Ovchinnikova Ekaterina, Yakhyaeva Alina, Pavlycheva Natasha, Petrova Elena, Rusia, 2010), distins cu Premiul Special Alexander Tatarskiy “The Plasticine Crow” – “Virtuoso Pilot” la Festivalul International de Film KROK, precum şi cu trofeul pentru Cel mai bun Film Studenţesc Festivalul de Film de Animaţie Rusesc din Suzdal, De o cruditate rară (r. Emilien Davaud, Jérémy Mougel, Marion Szymczak), sau Expresul sufletului (r. LiXiang), despre o veche legendă care spune că spiritul cel rău trebuie să traverseze 18 niveluri ale iadului, pentru a se purifica şi a se transforma într-un bebeluş sunt câteva dintre titlurile care se luptă pentru Premiul acordat Celui mai Bun Film Studenţesc, oferit de Cinemagia.ro şi care constă într-o tabletă EVOLIO NEURA. Tableta dispune de toată paleta de conectivitate :wireless, direct PC, internet,  avand integrate carecteristicile: 3G, WI-FI,bluetooth, USB, micro SD iar printr-un docking station, Neura are conectivitate HDMI.Tableta are display-ul de  9,7’’de tip  Wide View Angle  si este echipata cu procesorul  Dual Core Nvidia Tedra 2 avand o memorie Ram de 1 GH .

Competiţia de Videoclip & Advertising debutează în forţă, tot marţi, la ArCuB. De la ora 17:00, publicul Animest va putea viziona primul calup de piese şi clipuri publicitare, cel de-al doilea fiind programat de la ora 21:00. On Melancholy Hill , al doilea videoclip de pe albumul Plastic Beach al formaţiei Gorillaz, And And al lui Toru Matsumoto, regizat de Mirai Mizue, The Music Scene (r. Anthony Francisco Schepperd), al artistului Blockhead, sau Flush (r. Tom Werber), interpretat de Losers sunt câteva titluri din competiţia de Videoclip ce nu trebuie ratate.

Animatorul canadian Steven Woloshen, membru în juriul Competiţiilor de Film Studenţesc, Film Românesc şi Balkanimation, şi cel care a susţinut atelierul de film de animaţie Scratch-o-topia, dă întâlnire publicului la Cinema Union, de la ora 12:00.

Aceeaşi locaţie va găzdui de la ora 16:00 proiecţia scurtmetrajelor regizate de Anna Solanas, membră a juriului Competiţiilor de Scurt şi Lungmetraj. Printre filmele proiectate se numără şi Gemenele din Strada Apusului / The Twins from Sunset Street, co-regizat de Marc Riba, distins cu Premiul secţiunii Umbre-Scurtmetraj la TIFF în 2010.

Pasionaţii de animaţii şi reclame sunt invitaţi să-l cunoască pe Alexander Damm, membru al echipei de animaţie a companiei britanice Framestore – cel mai mare centru de post-producţie, efecte vizuale şi animaţie pentru publicitate, televiziune şi film din Europa. Acesta va susţine marţi, 11 octombrie, de la ora 19:00, la Sala ArCuB, o conferinţă cu intrare liberă despre Animaţie şi Efecte Vizuale în Reclame şi Filme, dedicată tuturor spectatorilor Anim’est, şi, în special, profesioniştilor din publicitate şi cinematografie.

Nu în ultimul rând, la Cinema Patria, de la ora 18:30, spectatori de toate vârstele sunt aşteptaţi la Răţuşca cea urâtă (r. Garri Bardin, 2010). Lungmetrajul are la bază povestea binecunoscută a lui Hans Christian Andersen despre răţuşca ce nu-şi găsea locul nicăieri. Este un film despre intoleranţa faţă de cei care vorbesc o altă limbă, se deosebesc prin culoarea pielii sau… penaj. Dialogul este redus la minimim (excepţie fac doar câteva cântece amuzante), iar pe fondul pieselor din baletul Lacul lebedelor ale lui Ceaikovski, asistăm la o poveste emoţionantă despre dificultatea de a fi altfel, presărată cu idei politice care vor trece neobservate de publicul tânăr, dar care nu au cum să-i lase indiferenţi pe spectatorii adulţi.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (16 – 22 mai 2016)

Jovi Ene

Filme noi pe Netflix în iulie 2023

Jovi Ene

Trailer oficial Spenser Confidential – Mark Wahlberg

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult