Stiri

Marta Petreu, la Cafeneaua critica: Club Control (Bucuresti), miercuri 30 martie 2011

Miercuri, 30 martie, incepind cu ora 18.30, Cafeneaua critica propune, in colaborare cu Polirom, o intilnire cu Marta Petreu, prilejuita de lansarea seriei de autor dedicate scriitoarei de catre editura.

Despre primele trei volume din serie, si anume Apocalipsa dupa Marta (integrala poeziei autoarei), Acasa, pe Cimpia Armaghedonului (volum inedit, primul sau roman) si Cioran sau un trecut deocheat (editia a III-a a unui cunoscut studiu), vor vorbi tinerii critici Andreea Draghicescu, Irina Georgescu, George Neagoe si Emanuel Ulubeanu.
Unul dintre cei mai importanti scriitori romani contemporani, poeta si eseista, acum si prozatoare, clujeanca Marta Petreu vine la Cafeneaua critica pentru mai mult decit o obisnuita lansare de carte: la debutul „seriei de autor”, ea va vorbi despre intregul sau proiect literar si intelectual.

O vor insoti Silviu Lupescu, directorul general al Editurii Polirom, Oana Boca, director de imagine, si, ca „invitat special”, eseistul Ion Vartic, unul dintre fondatorii revistei clujene Echinox.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critica este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfasurat in anii 1990, la Cafeneaua Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti, seria a doua – in perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A si The Silver Church, iar seria actuala, a treia, a fost inaugurata in martie 2010 la Club Control [Str. Academiei nr. 19  – in Pasajul Victoriei, intrarea dinspre Str. Academiei/Institutul de Arhitectura/Biserica Enei; in pasaj, prima intrare pe stinga].

Articole similare

Concertul de Gala de la Berlin 2010 LIVE HD la The Light Cinema

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (27 iulie – 2 august 2015)

Jovi Ene

1 iunie pentru copii mari

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult