Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefilă (17 – 23 august 2015)

prin-blogosfera-cinefila-Alina Mușătoiu semnează pe GraphicFront.ro un articol despre filmul Still Alice, unul dintre suprizele plăcute ale sezonului de Oscar: ”E dureros să vezi cum omul drag din fața ta, pe care îl știai de o viață într-un anumit fel, se dizolvă pe zi ce trece. E ca și cum ai încerca să citești un jurnal căruia îi întorci filele cu repeziciune și care are la început pagini pline de rânduri. Cuvintele se răresc însă din ce în ce mai mult, până ajungi să întorci doar file goale. Jurnalul e viața unui pacient cu Alzheimer. Moore joacă memorabil toate aceste trăiri (a câștigat și un binemeritat Oscar pentru acest rol). Trece progresiv de la forța femeii sigure pe sine, inteligente și energice la frustrare, rușine, panică și apoi apatie, pe măsură ce boala avansează. Nici măcar tentativa de sinucidere nu îi reușește, pentru că uită pașii pe care ar trebui să-i urmeze ca să poată înghiți un tub de pastile.”

The_Gift_2015_Film_Poster1Nu am mai citit de mult timp recenzii pe FilmSinopsis.ro, dar iată că a apărut una săptămâna asta, semnată de Cosmin Tița, despre filmul The Gift: ”Cu multe întorsături de situație, o poveste bună și personaje realiste, The Gift se desfășoară într-un ritm lent și nu simte nevoia de spectaculos din filmele de Hollywood. Filmul este spectaculos prin felul în care reușește să redea povestea: toate personajele sunt calme, calculate, dar tensiunea ce apare din cauza faptului că nu-l mai cunoști pe cel de lângă tine creează o atmosferă apăsătoare. Un alt plus al filmului este lipsa violenței fizice. Răzbunarea nu se rezumă doar la tortură fizică, iar antagonistul înțelege asta. El vrea să-l facă pe cel ce l-a rănit să-i simtă suferința și va face asta într-un mod psihologic, prin implantarea unei idei.”

-Ce ziceți de o listă cu cele mai piratate filme ale săptămânii? Nu știu dacă e un articol regulat, dar iată ce aflăm pe Blogdecinema.ro despre filmele piratate ale săptămânii trecute: ”Cel mai piratat film al săptămânii trecute a fost Mad Max: Fury Road – nou-intrat în top, urmat de Aloha – un film care nu s-a lansat încă în cinematografele de la noi, în timp ce pe locul al treilea a coborât fostul număr 1 din urmă cu o săptămână: Terminator: Genisys. Alte două filme au apărut în top 10 săptămâna aceasta: Dark Places și Cop Car – niciunul dintre ele nelansat încă în România.”

(Jovi)

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

-”The Man from U.N.C.L.E.(2015)

Articole similare

Cărți pentru copii: Marile minuni ale lumii, de Russell Ash

Jovi Ene

La Auschwitz, întoarcerea în poveste: ”Convoiul mieilor”, de Lucia Dărămuș

Jovi Ene

American Beauty (1999)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult